Unes 300 persones es manifesten de nou a Tàrrega contra els acomiadaments de l'antiga Indox

Unes 300 persones es van manifestar de nou ahir dissabte 28 de març a la tarda pels carrers del centre de Tàrrega per protestar contra els acomiadaments a l'empresa Incryen (antiga Indox) que afecten un total de 186 persones entre les plantes de Tàrrega, Anglesola i Sant Just Desvern. Durant el recorregut, de caràcter festiu i amenitzat pel grup de percussió Bat-batuka de Tàrrega, es van escoltar crits com 'Indox no es tanca', 'Indox som tots', 'La nostra feina és la nostra eina' i 'Salvador, Ramon, els quartos on són'. Entre els participants hi havia molts representants polítics com els diputats Violant Cervera, Ramona Barrufet, Cristina Bosch, Josep Cosconera, Sara Vilà, Òscar Ordeig i Marisa Xandri; el senador Manel Plana; el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé; l'alcalde de Lleida, Àngel Ros; l'alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, i la presidenta del Consell Comarcal de l'Urgell, Rosa Maria Mora, entre d'altres. La manifestació també va comptar amb la presència del secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego, i el secretari general d'UGT de Catalunya, Josep Maria Àlvarez.

Abans de començar la manifestació, el president del comitè d'empresa de l'antiga Indox, Carles Asensio, va revelar que "el pla de futur de l'empresa preveu que en un termini de tres anys recuperin la seva feina un total de 114 persones", és a dir un 62% de la plantilla actual. Asensio va remarcar que "aquest pla se centra en la fabricació de cisternes per al transport i deixa de banda les plantes de gasificació". Asensio també va destacar que "tenim el compromís del Govern de la Generalitat, ara només falta trobar un inversor privat per poder salvar almenys part de l'empresa".

L'alcaldessa de la ciutat va anunciar el ple suport del consistori i la màxima solidaritat amb els treballadors de l'antiga Indox ja que "si l'empresa acaba tancant suposaria un dur revés pel teixit econòmic i social de Tàrrega, de la comarca i de Lleida.” Perelló va anunciar el compromís de treballar junts per tal de salvar almenys part de la producció, "no ens resignarem a la pèrdua de 180 llocs de treball" va dir.

Per la seva banda, Josep Maria Àlvarez va defensar que "l'empresa té futur perquè té producte (les cisternes), tecnologia i una plantilla especialitzada, de manera que no hi ha cap motiu per tancar-la". Així mateix va exigir al Govern de la Generalitat que es prengui el tema Indox d'una manera molt seriosa ja que "si l'empresa tanca, l'impacte que pot tenir per a la comarca de l'Urgell i Lleida és insuportable".

Finalment, el secretari general de CCOO de Catalunya va dir que no és just que "una mala gestió afecti els treballadors".

Dimarts que ve responsables de l'empresa i del comitè de treballadors estan convocats a una reunió a Barcelona amb Jordi Carbonell, director d'Indústria de la Generalitat.