La CUP aposta des d'Agramunt per un control públic del sector cultural

Text: Redacció / Foto: CUP

La CUP ha mostrat el seu suport al sector cultural, "un dels que més ha patit amb les restriccions per frenar la propagació de la Covid-19". En un acte a Agramunt, els anticapitalistes han apuntat que "aquesta crisi al sector no ha sigut casual, ha estat l’estocada final d’un model cultural que menysté l’artista i els seus drets laborals ".

Per aquest motiu, la CUP ha reclamat que s'entengui la cultura des d’una definició global que abraci la complexitat de la societat, "això és necessari per superar una oferta molts cops aïllant i lligada a la gent amb recursos".

D'altra banda, la CUP ha denunciat "les males pràctiques en relació a la contractació d’artistes", és per això que ha apostat per una gestió directa pública dels serveis i equipaments culturals.

Per tant, els anticapitalistes proposen el reconeixement de la cultura com a bé de primera necessitat i motor del progrés social i l’accés a la cultura com un dret social bàsic, universal i inalienable. També destinar un 2% del pressupost per a Cultura, la contractació directa del personal treballador dels centres culturals, eliminant els processos d’externalització i situar els equipaments i infraestructures culturals al servei de les noves relacions col·lectives i les classes populars.

Per tant, la CUO ha apostat per acabar amb un sector cultural privatitzat per fer una gestió pública d’un bé essencial, fer-lo accessible a tothom i garantir els drets de les treballadores.

Aquestes declaracions han anat a càrrec de Nogay Ndiaye, número dos de la CUP a Lleida, i Dani Esqué, regidor de Tàrrega i número 11 de la llista.