La Coral del Sant Josep de Tàrrega iniciarà al març una gira benèfica per tot Catalunya amb l'espectacle 'Sobreviuré'

Text: Redacció / Foto: Coral del Sant Josep de l'escola Vedruna de Tàrrega

La Coral del Sant Josep de l’escola Vedruna de Tàrrega iniciarà el pròxim 22 de març una gira benèfica pel territori de parla catalana amb el seu darrer espectacle Sobreviuré. El primer concert tindrà lloc al Teatre Municipal de Balaguer, a les 6 de la tarda.

En un comunitat expliquen que Sobreviuré és una obra difícil d’etiquetar pel seu format interdisciplinari on a les 99 veus de la Coral del Sant Josep de Tàrrega s’hi uneixen les 71 veus de la coral de petits i de pares, i tantes altres de les corals residents a les localitats que visita la gira i que hi col·laboraran.

En el cas de la capital de la Noguera, l'espectacle serà presentat per les tres corals del Sant Josep i els músics del directe, juntament amb la col·laboració de la Coral Mundant de l'Escola Municipal de Música de Balaguer dirigida per Gerard Farré, alumnes de l'escola Vedruna de Balaguer dirigits per Judit Llanes, i l'Escola Municipal de Dansa La Xemeneia dirigida per Albert Bonet. En total prop de 300 persones dalt de l'escenari. S'hi sumaran en els següents concerts el "Cor de Rock d'Encamp" o les Escoles Vedruna de Barcelona.

Sobreviuré és una història fictícia a ritme de clàssics del rock del segle 20 versionats i adaptats en català per a conjunt coral. En un país imaginari s'hi prohibeix la música i tot allò relacionat amb ella. Els habitants, que no poden viure sense la seva companyia han de marxar. S'embarquen en un llarg viatge pel mar en busca d'allò tan vital al qual no volen renunciar i sense el que no poden viure. Un vaixell i un desert d'aigua serà el leitmotiv d'aquesta aventura. El viatge ens portarà a pensar quant pot ser d'absurd el caprici humà, i a fer-nos reflexionar de la importància d'allò immaterial en les nostres vides.

L’espectacle farà parada el dissabte següent a l’Auditori Nacional d’Andorra (Ordino), i viatjarà també durant aquest 2020 a Barcelona, Manresa i Tàrrega.

Els preus de les entrades seran populars i la recaptació anirà íntegrament destinada a entitats benèfiques locals. En el cas de Balaguer, els 5 euros de l’entrada aniran a parar a l’Associació Catalana de la Infància Maltractada (ACIM). Això és possible gràcies al mecenatge d’entitats com l’Obra Social ‘la Caixa’ (col·laborador principal), Sorea i Bonpreu Esclat que, juntament amb l’esforç econòmic de les corals de Vedruna Tàrrega, poden cobrir les despeses que demana el projecte.

La Coral del Sant Josep va ser creada l’any 2007 pel músic balaguerí i actual director, Carles Fortuny. Des de llavors hi ha passat més de 300 alumnes de l’escola Vedruna Tàrrega.

Les dues corals que acompanyen a la coral protagonista estan dirigides per Albert Alegre (Coral de pares) i Laia Salisi (Coral de petits). La coreografia va a càrrec del professor de dansa urbana Dani Hernández i la direcció escènica i co-escriptura del guió és de Genís Farran, director de la companyia Emilia Gargot. L'atrezzo i escenografia fou creada per Mireia Cordomí i ara supervisada i revisada per Anna Nadal. Els tres músics del directe són el mateix director de l'obra Carles Fortuny a la flauta, l'Isaac Pardo al baix, i el destacat músic targarí Marcel Fabregat que a la vegada ha col·laborat en els arranjaments i dirigit l'enregistrament de les seqüències de l'espectacle.  La companyia Staffart amb David Pacheco al davant és qui ha dissenyat la llum i el so i s'encarrega d'aquests en les actuacions. Altres tants col·laboradors fan que es pugui moure tot aquest volum de gent, i que Sobreviuré hagués pogut prendre vida el passat 3 de maig a la plaça Major de Tàrrega i el posterior 24 de maig al Teatre de l'Escorxador de Lleida.