La 23a Fira d'Artistes i Activitats Tradicionals de Tàrrega certifica una vegada més el seu caràcter referent a les terres de Ponent

Redacció | Foto: Asmaa R. Bellahbib

Tàrrega ha celebrat aquest cap de setmana un altre dels seus principals esdeveniments firals. La Fira d’Artistes i Activitats Tradicionals ha renovat un any més l’èxit de públic i participació. La 23a edició del certamen, que s’ha desenvolupat del 4 al 6 de desembre, ha atret milers de persones i certifica una vegada més el seu caràcter referent. L’elevada afluència de visitants consolida la fira com una de les principals cites comercials i culturals a les portes de les festes de Nadal a les comarques de Lleida.

La regidora de Promoció Econòmica, Núria Robert, ha fet un balanç molt positiu de la convocatòria i ha explicat que “estem molt contents perquè la fira ha rebut molts visitants, fins i tot més que en l’edició anterior, sobretot les dues jornades festives. Ho demostra, per exemple, el fet que hem esgotat els calendaris editats per la Regidoria d’Igualtat i amb els quals obsequiàvem el públic assistent”. Alhora, Robert ha posat en relleu que la majoria de les activitats organitzades han fet el ple i que el gruix dels expositors valora positivament el seu pas pel certamen.

La cita ha tornat a omplir el Pavelló del Club Natació Tàrrega, espai que s’ha completat amb una carpa adjacent habilitada al carrer de La Plana i s’ha convertit en un gran aparador d’articles de pintura, dibuix, ceràmica, escultura, orfebreria, fotografia, interiorisme, forja, tèxtil, manualitats... En total, s’oferien més de 2.000 metres quadrats d’exposició on s’han concentrat un centenar d’artistes, dissenyadors i artesans (molts de les terres de Lleida), que han tingut l’ocasió de donar visibilitat a les seves peces, articles i productes d’edició única i limitada.

Pintura, dibuix, escultura, orfebreria, collage, fotografia o forja no han faltat en un catàleg on també han predominat la ceràmica, el tèxtil i l’alimentació artesana. Alhora el programa d’activitats familiars ha mantingut el seu ganxo popular, oferint nombrosos tallers de manualitats, maquillatge, elaboració de joies, elements decoratius de Nadal o edició de vídeos amb el mòbil, entre molts altres. La gastronomia també hi ha estat present amb showcookings, tastos i maridatges de productes, així com presentacions de noves especialitats.

A més, amb la finalitat de continuar fent créixer la fira i teixir aliances amb altres sectors professionals, el certamen ha fet un homenatge al teixit empresarial local amb “la voluntat de plasmar l’evolució i el dinamisme de les empreses de Tàrrega amb el pas dels anys”, segons Robert. Alhora, també s’ha pogut visitar la mostra “On són les dones targarines? 12 mesos, 12 dones”, confeccionada amb les il·lustracions de David Aguilera – Lo Cigronet per al calendari que ha editat la Regidoria d’Igualtat per tal de donar visibilitat a dones targarines rellevants. Han completat l’apartat d’exposicions una mostra de creacions artístiques elaborades per persones de l’Associació Alba i l’artista mallorquina Ela Fidalgo; i “Veus d’una generació”, reflexió sobre la influència dels joves en la societat, obra de la fotògrafa i dissenyadora gràfica Júlia López. “Totes han tingut una excel·lent acollida i han rebut desenes i desenes de visites”, ha assegurat la regidora de Promoció Econòmica.

Altres al·licients han estat l’arbre de Nadal fet de fusta que s’ha anat decorant de la mà de l’àrea de fusteria de l’Associació Alba, el ‘photocall’ en memòria de Jaume Minguell Miret elaborat pel fotògraf Jaume Solé amb desenes de fotografies cedides per la família del pintor, o l’estand de record a l'artista lleidatà Ramon Guixé, que va morir a principis d'any a l'edat de 51 anys i era un dels assidus de la Fira d'Artistes i Activitats Tradicionals.