La 1a Fira Estudies & Treballes de Tàrrega clou amb una valoració "molt positiva"

Text: Laia Pedrós / Foto: Laia Pedrós

La primera edició de la Fira Estudies & Treballes de Tàrrega, que s’ha celebrat durant tota la setmana via telemàtica, ha acabat aquest divendres amb una “valoració molt positiva, ha estat un aprenentatge molt enriquidor”, segons ha destacat el regidor de Ciutadania, Educació i Treball, Xavier Rossell.

El certamen ha ofert 25 xerrades i activitats perquè les persones assistents poguessin obtenir recursos que els permetessin orientar-se en el seu propi itinerari educatiu, laboral i emprenedor.

Rossell ha avançat que l’objectiu és que la fira tingui continuïtat i que l’any que ve pugui celebrar-se en un format semipresencial si la situació sanitària ho permet, “ja que la via telemàtica ens dona moltes oportunitats però el contacte humà es valora molt”. També volen obrir el certamen a l’educació no formal després que aquesta primera edició s’hagi centrat en l’educació i la formació reglada.

Segons Rossell, cada sessió ha comptat amb una vintena de persones connectades, destacant la conferència inicial a càrrec de Jaume Funes, educador i psicòleg. Tot i això, està previst que durant la setmana vinent donin dades oficials ja que les activitats encara es poden consultar al següent enllaç: www.tarrega.cat/fet.

Pel que fa a l’àmbit educatiu ha comptat la participació activa dels diferents centres educatius de la ciutat així com del Servei d’Orientació d’Àmbit Comunitari (SOAC) del Pla Educatiu d’Entorn 0-20 de Tàrrega. En l’àmbit ocupacional s'han ofert tallers monogràfics, accions formatives de la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil i l’Oficina Jove de l’Urgell, i conferències de la Solana, el SOC, el CFA Tàrrega, el Grup Alba i el programa 'l’Urgell s'ocupa'. En l’àmbit d’emprenedoria s'ha comptat amb Ponent Coopera que ha impartit un taller sobre economia social i solidària.

La Fira Estudies & Treballes estava organitzada per la Regidoria de Ciutadania, Educació i Treball de l’Ajuntament de Tàrrega i el Pla Educatiu d'Entorn 0-20, i comptava amb la col·laboració dels departaments d'Educació i Treball de la Generalitat de Catalunya.