L’escola Ondara de Tàrrega destaca l’aposta per mantenir oficis artesans i tradicionals

L’Escola d’Arts i Superior de Disseny Ondara de Tàrrega ha inaugurat aquest dimarts 10 de novembre el curs acadèmic 2015-16 amb una xerrada, The nature of things, del dissenyador industrial de la Seu d’Urgell Gerard Moliné, que es caracteritza per haver treballat en el món de l’artesania. El cap d’estudis i director en funcions del centre, Pere Joan Villalonga, ha explicat que “des de l’escola Ondara de Tàrrega fem un gran esforç perquè oficis artesanals i tradicionals com els de ceramista, escultor o forjador no es perdin”. Villalonga ha demanat a la Generalitat que entengui que “aquestes especialitats vinculades a l’artesania són com un tema de conservatori, que cal mantenir en llocs estratègics com Tàrrega perquè no acabin desapareixent”. Tot i això, ha assegurat que des del centre es dóna a aquests oficis “una visió més actual, creativa i moderna”.

L’escola Ondara compta aquest curs amb poc més de 200 alumnes matriculats. Segons Villalonga, són una mica menys que cursos passats, fet que atribueix a la crisi econòmica i a què s’ha incrementat la matrícula d’alguns cicles. Pel fa a la demanda, les dues especialitats de batxillerat artístic (arts plàstiques i arts escèniques) estan totalment plenes amb 62 alumnes i també tenen bona acollida els estudis superiors de disseny gràfic i de disseny  d’interiors. La procedència dels alumnes és molt diversa, de totes les comarques de Lleida, d’Igualada, de la Franja, d’Andorra i de les comarques de Tarragona.

L'acte inaugural del curs s'ha celebrat a la sala d'actes del Centre de Recursos Pedagògics de l'Urgell i ha comptat amb la presència de l'alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló.