L'Associació Alba de Tàrrega celebra 40 anys pintant el mur de la seva seu central

L’Associació Alba de Tàrrega celebra les seves quatre dècades de trajectòria amb el projecte ‘El Mur del 40è’, el qual pretén transformar el mur gris que envolta el perímetre de la seu central de l’entitat en una obra artística molt colorista.

El projecte, realitzat en col·laboració amb l’escola d’art i superior de disseny Ondara, s’ha presentat aquest divendres 2 d'octubre coincidint amb l’aniversari d’Alba. Es tracta d’una proposta dels estudiants Roger Pujol i Marta Carbajosa de l’escola Ondara que consta de dues parts: una sanefa de triangles pintats amb els colors corporatius de l’entitat (verd, blau i taronja) i una escultura en forma de ‘a’ feta de ferro i fustes de colors que anirà col·locada sobre el mur. Tot plegat ajudarà a donar més visibilitat a la seu de l’entitat. Durant el matí, diversos usuaris d’Alba han començat a pintar els triangles i s’espera que l’obra estigui enllestida en un mes.

Es van presentar un total de 12 propostes però es va escollir aquesta perquè segons ha explicat Mayte Iglesias, coordinadora del projecte per part d’Alba, “permet que molts usuaris i professionals de l’entitat puguin participar-hi, independentment de les dificultats que tinguin”. En total està previst que hi col·laborin unes 200 persones.

La presentació del mur ha coincidit amb l’adhesió d’Alba a la campanya ‘Plena Inclusió’ que es porta a terme a nivell de tot l’Estat a favor de la inclusió de les persones amb discapacitat i on es convida a tothom a tenyir de verd els edificis. Per això, aquest matí s’ha desplegat en una façana de l’edifici d’Alba una tela verda on es pot llegir ’40 anys d’inclusió’. La directora de l’entitat, Maite Trepat, ha destacat l’esforç que s’ha fet durant aquests 40 anys per fomentar la inclusió de totes les persones per tal que tinguin oportunitats a l’escola, al treball, a l’habitatge, a l’oci i al lleure.

Actualment l’Associació Alba atén a 246 persones amb discapacitat intel·lectual i/o malaltia mental de les comarques de l’Urgell i la Segarra, i  dóna feina a 260 treballadors en els diferents serveis de l’àrea social i de les activitats de l’àrea empresarial.