Josep Minguell reivindica la pintura al fresc amb un conjunt mural a l'església de Santa Coloma de Queralt

Text: Redacció / Foto: Comunicant Bona Premsa

L’artista targarí Josep Minguell ha presentat avui la seva darrera creació, un conjunt de pintures murals al fresc a la capella del Santíssim de l’església parroquial de Santa Coloma de Queralt (Conca de Barberà). L’obra, que l’artista preveu finalitzar en els propers dies, supera els 100 m2 de superfície i ha suposat dos mesos de treball pinzell en mà, més tota la feina de preparació prèvia a la pintura.

El de Santa Coloma de Queralt és el segon mural que Minguell pinta en plena pandèmia de la Covid-19. Durant el confinament domiciliari, en la primera onada de la Covid-19, l’artista va pintar un mural de 34 m2 a l’ermita de Sant Eloi de Tàrrega, d’on és oriünd. Amb aquests treballs, el reconegut autor vol reivindicar la pintura mural al fresc, una tècnica pictòrica mil·lenària en la que es va especialitzar fa 25 anys, sent un dels pocs artistes d’arreu del món que la practiquen.

“La Covid-19 ens ha obligat a passar més temps a les nostres llars i ens ha fet veure com d’importants són els espais interiors per a les nostres vides, uns espais que amb pintures i art recobren vida. En edificis monumentals com esglésies, la pintura al fresc aporta un gran intimisme a l’espai i l’omple de significats”, indica Josep Minguell.

En les quatre parets que ocupa la pintura s’hi representen una imatge de Santa Coloma màrtir, temes bíblics (l’Apocalipsi i la resurrecció de Crist), un grup de presos en un camp de concentració, així com elements característics de Santa Coloma de Queralt, com la Font de les Canelles o el paisatge de l’entorn. El mural ha estat un encàrrec de l’Arquebisbat de Tarragona, al que pertany l’església.