FiraTàrrega programa 12 propostes per atraure al públic adolescent

Text: Redacció / Foto: FiraTàrrega

La 39a edició de FiraTàrrega aposta per fer arribar les arts escèniques a tots els públics. El carrer és el protagonista de Fira Tàrrega, on gran part de la programació passa per les places i els carrers de la ciutat. Els espectacles al carrer donen la oportunitat que tot tipus de públic accedeixi a ells: públic infantil, adult, jove... Segons les últimes dades, la mitjana d'edat dels visitants de FiraTàrrega és de 33 anys. 

Una de les principals dificultats que afronten les empreses, fires i festivals culturals és l'accés a la cultura dels adolescents/joves. De fet, els adolescents són el gran públic oblidat i FiraTàrrega vol apostar per apropar propostes que puguin captar el seu interès. Per aquest motiu, aquest any a FiraTàrrega, els joves tindran fins a dotze espectacles especialment pensats per ells.

Destaca la proposta Livalone de Fundació Agrupación Colectiva (amb Francesc Cuéllar i Alejandro Curiel) que parla en clau d’ironia i humor de la problemàtica dels joves per accedir a l'habitatge. També destaca l'opera prima de la companyia Mambo Project que, amb La Festa, vol retratar el moment que potser tots hem viscut, quan ens enamorem i ens desenamorem, en una discoteca. Per la seva banda, Guillem Albà, molt conscienciat i sempre gran defensor de portar el teatre als joves, portarà a Tàrrega Calmaon reflexiona sobre el ritme accelerat de la vida i la necessitat d'estar constantment connectat. La companyia Vore oferirà per primera vegada el seu espectable A vore al carrer, un projecte que, partint de la tradició de les terres de l'Ebre, contraposa llenguatges aparentment distanciats en l’imaginari contemporani: la música electrònica i la dansa contemporània en front de les jotes, els cants de llaurar, la dolçaina i les danses tradicionals.

Completen la programació per al públic adolescent, Bukráa Circus amb el seu espectacle de clown contemporani El gran final, els bascos Horztmuga que estrenaran nou espectacle a Tàrrega, Bidaia, una reflexió sobre fronteres i murs en temps d'activismes individuals, a través d'una festa, una sessió de música diürna, un dj, un personatge excèntric acompanyat de dos assistents i un fotògraf.

Per la seva banda, els francesos Marcel et ses dròles de femmes oferiran The good placeuna proposta de circ que mostra les obscenitats de la societat, un món desequilibrat i injust que ens fa desitjar, ens vol seduir i ens empeny a un consum desaforat. Seguint amb el circ, la companyia UpArte presentarà Àureouna peça d'acrobàcia, equilibri i moviment de carrer, i i Laurie Bérubé, Xavier Laliberté & Elwin Roland han programat l'espectacle itinerant, 1+1+1, en una col·laboració entre el Montréal Complètement Cirque Festival i FiraTàrrega. Els Sound de Secà estrenaran Pôsse, nou projecte també itinerant amb una clara mirada contemporània que reivindica la percussió com una forma de comunicar. Kernel Dande Theatre oferiran Give me protein, una peça de dansa i arts de moviment que tracta un rescat d’emergència sobre la pèrdua de comunicació i de sensibilitat humana, i per acabar, no podien faltar Sixto Paz amb Así bailan las putas, una presa de consciència de la mirada patriarcal amb què entenem el món i una crida a transformar-la acompanyats de la Júlia Bertran i la seva professora de ball, Ana Chinchilla.