En llibertat amb mesures la mare de Tàrrega investigada per suposat maltrament al seu nadó

Text: Laia Pedrós i Redacció / Foto: Laia Pedrós

El jutjat d'instrucció 1 de Cervera ha acordat mantenir la llibertat amb mesures cautelars per a la mare de Tàrrega, de 18 anys, investigada per suposat maltractament al seu nadó de només un mes.

El jutge ha retirat la responsabilitat parental i l'ha atribuït a la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) fins que s'aclareixin els fets, que van passar el passat 5 de novembre. A la mare també se li ha retirat el passaport, se li ha prohibit sortir del territori i haurà de comparèixer cada 15 dies davant l'autoritat judicial. Amb tot, els pares sí que podran visitar el seu fill a l'hospital Sant Joan de Déu de Barcelona on segueix ingressat en estat greu. Segons les primeres investigacions, el nadó no presenta cap lesió física superficial, sinó que pateix la síndrome del nen sacsejat, el que suposa una sèrie de lesions cerebrals ocasionades per agitar al bebè amb violència.

Per la seva part, la lletrada de la investigada, Letícia Carné, ha explicat que "la prioritat dels pares és que el seu fill es reccuperi i que s'aclarin els fets com més aviat millor".

Els pares, de nacionalitat romanesa, estaven citats a declarar avui al jutjat de Cervera, que ha obert un procediment, de forma provisional, per suposat maltractament en l'àmbit domèstic i lesions. La mare ho feia com a investigada i el pare, de 24 anys, com a testimoni ja que en el moment dels fets la mare estava sola amb el nadó mentre que el pare treballava.

La parella ha arribat al jutjat al voltant de 3/4 de 10 del matí. La declaració no ha començat fins a les 12 del migdia i a 2/4 de 4 de la tarda han abandonat les dependències judicials.

Per la seva part, el Síndic de Greuges ha obert una actuació d’ofici per supervisar la intervenció de les diferents administracions implicades en el presumpte cas de maltractament a un nadó de Tàrrega per part dels seus pares.

El Síndic de Greuges ha demanat informació a la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA), el Servei Català de la Salut i els serveis socials de Tàrrega, on viuen els pares, per valorar l’aplicació dels protocols de coordinació existents.