El Galacticat, Mostra de cinema Fantàstic i de Terror de Ponent, convida a directors i productors de cinema

Foto: Galacticat.

La novena edició de la Mostra de Cinema Fantàstic i de Terror de Ponent, Galacticat, que tindrà lloc a Tàrrega entre el 15 i el 21 d’agost, es convertirà enguany per primer cop en un punt de trobada de la indústria cinematogràfica. En el marc de la ‘I Trobada de Talent’, els responsables del festival organitzaran una visita per diferents indrets de les Terres de Ponent per tal de mostrar-los possibles escenaris per enregistrar-hi cinema. “L’objectiu, -segons explica Ramon Bochaca, director del certamen- és que s’inspirin en els escenaris de les nostres contrades per enregistrar-hi els seus treballs”.

Així mateix, en el marc de la Trobada de talent, el Galacticat convoca un concurs de guions de curtmetratges, llargmetratges i sèries. D’entre tots els participants, se’n seleccionarà 12 (quatre de cada categoria) que cada autor podrà presentar a les productores i distribuïdores que participaran en la I Trobada de Talent que tindrà lloc el dia 20 d’agost.

La convocatòria per participar en el concurs es va obrir ahir diumenge 15 de maig i s’adreça a directors i guionistes novells que vulguin presentar els seus guions de curtmetratges, llargmetratges i sèries. Els treballs es podran presentar fins al dia 30 de juny. Un cop seleccionats, els autors participaran en una formació amb l’objectiu que puguin generar presentacions atractives dels seus treballs.

Entre les empreses productores i distribuïdores confirmades fins al moment a la trobada, hi ha la de la pel·lícula ‘Alcarràs’, Avalon; la productora de ‘Tros’, Galápagos Films, així com Benecé Produccions, Alhana Produccions, Lastor Films, Oberon Media, Elastica Films i altres productores i distribuïdores.

La Trobada de Talent compta amb la col·laboració de Productors Audiovisuals de Catalunya (PAC) i està dirigida pel productor Jaime Arnaiz. Un dels eixos d’actuació de la PAC s’anomena Tàndem Festivals – Productores. En aquest, es dinamitza la  presència de les productores als festivals per donar-los-hi visibilitat i col·laborar de les accions d’indústria.

En aquestes trobades de talent, la PAC aposta per promocionar l’activitat econòmica al voltant de la indústria cinematogràfica a través d’activitats lúdiques i culturals per als assistents. Des de PAC i, tenint en compte l’experiència amb el Producers Meet Producers (PMP), una de les accions pioneres d’indústria del festival de Sitges (2015), es dona suport a la trobada del talent, col·laborant amb la participació de productores consolidades que representin una veu professional i experimentada.