Agramunt, el segon municipi que més recicla de Catalunya

Text: Redacció / Foto: Ajuntament d'Agramunt

L’Ajuntament d'Agramunt fa un balanç "molt positiu" dels primers tres mesos de l'entrada en servei del sistema de recollida porta a porta parcial al municipi ja que els ha permès situar-se al capdavant del reciclatge a Catalunya. De fet, la capital del Sió és actualment, amb un índex del 91%, el segon municipi que més recicla de Catalunya, per darrere només de Matadepera.

Segons les dades que ha donat a conèixer aquest vespre el regidor d'Urbanisme, Economia i Serveis Municipals, Xavier Secanell, l'índex del reciclatge ha passat d'un 34% al març a un 91% al maig, una millora que ja va ser evident la primera setmana quan es va recollir la meitat de tones de matèria orgànica que abans es recollia en un mes. Secanell també ha explicat que en aquest moments a tot el terme d’Agramunt hi ha 1.800 cubells actius, això vol dir que tres de cada quatre llars participa en el nou sistema de recollida de brossa.

Per la seva part, l’alcaldessa, Sílvia Fernàndez, ha felicitat als agramuntins per la seva gran implicació en aquests primers tres mesos i s’ha mostrat molt satisfeta amb els resultats: “No tenia cap dubte que els agramuntins i les agramuntines farien les coses bé i s’implicarien per fer possible aquest repte que ens afecta a tots. Gràcies a tota la població i a totes les empreses per la seva ràpida adaptació al nou sistema”. La ciutadania, així com les empreses i els comerços han fet possible que Agramunt hagi registrat la millor qualitat de triatge en matèria orgànica registrada fins ara a la comarca de l’Urgell. Fernàndez també ha agraït la implicació des del primer moment del Consell Comarcal de l’Urgell a través de l’empresa Urgell Net i dels serveis municipals.

L'acte ha comptat amb el director de l’Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost, que ha destacat que els d’Agramunt són un grans resultats, ja que poques poblacions han arribat a un índex de reciclatge tant elevat en poc temps. Tost ha recordat que les directrius europees són molt exigents i les localitats que no arribin als índexs de reciclatge establerts per als pròxims anys seran sancionades. També ha destacat que el sistema més eficient en aquests moments és el porta a porta.

Val a dir també que aquest mes de maig, Agramunt ha ampliat la implantació del sistema de recollida porta a porta parcial (dues fraccions: orgànica i rebuig) als pobles del municipi, tret d’Almenara, amb una població molt reduïda on es segueix fent el reciclatge de tots els residus amb contenidors.