Exhibeixen a Cervera un violí del 1829 que va participar en la banda sonora de 'Casablanca' i 'Psicosis'

Redacció | Foto: Càtedra Emili Pujol.

La capital de la Segarra s'ha convertit en l'epicentre del món lutier al sud d'Europa. La Fira de Lutiers, en el marc de la Càtedra Emili Pujol, ha reunit als passadissos de la Universitat fins a 9 cases d'artesans lutiers, així com desenes de professionals d'aquest sector. Entre molts instruments d'alt valor, en aquesta 18a edició, s'hi ha exhibit un violí de J.B. Vuillaume de l'any 1829, valorat en 300.000 euros, que ha tingut una especial singladura després que fos robat i posteriorment recuperat al Raval de Barcelona. El violí havia pertanyut a Ansaldo Poggio o Luis Kaufman, que va participar en la gravació de bandes sonores de pel·lícules com 'Casablanca', 'Psicosis' o 'El que el vent s'endugué'.

Actualment, el violí pertany a Corrado Bolsi, professor del curs i en el marc de la fira es fa una taula rodona sobre la figura de J.B. Vuillaume, a càrrec del mateix Bolsi i també de Blandine Galy.

Des de la seva arrencada el dissabte passat, els concerts programats en el Festival Internacional de Música estan tenint molt bona acollida. Totes les actuacions estan exhaurint les localitats disponibles, segons l'organització, un fet que consideren que demostra l'interès del públic per gaudir novament d'aquesta iniciativa cultural després de les restriccions per la pandèmia.

Dimecres ha tingut lloc el concert dedicat a la Fira de Lutiers amb la participació de Corrado Bolsi i Miquel Muñiz, al violí; Ulrike Haller, com a soprano i Manel Valdivieso, en la direcció. Una de les curiositats és que al llarg d'aquest concert, Bolsi ha tocat amb el violí J.B. Vuillaume exposat a la fira.

El festival ha programat un total de 12 concerts que porten música a diferents espais de Cervera del 16 al 25 de juliol.