Cervera acull divendres la presentació de l’obra polifònica ‘Història Mundial de Catalunya’ i dissabte inicia el cicle ‘Diàlegs artístics amb el patrimoni’

Un relat polifònic de Catalunya que explica 124 episodis a través de la veu de 99 experts. Amb aquests elements, l’historiador Borja de Riquer ha coordinat Història Mundial de Catalunya. L’obra es presentarà el divendres 29 de març, a les 8 del vespre, a l'antiga Biblioteca de la Univeristat de Cervera. En l’acte hi seran presents l’autor i el periodista, escriptor, filòsof i president del Grup 62, el cerverí Josep Ramoneda. Es tracta d’una activitat vinculada al cicle Córrer la veu, amb el qual Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019 vol propiciar les activitats a l’entorn de la lectura.

Història Mundial de Catalunya centra la seva anàlisi en les connexions i les influències dels catalans amb l’exterior. D’aquesta forma, repassant els fets històrics des de la prehistòria fins a la tardor de l’any 2017, l’obra vol enllaçar el passat, el present i dibuixar el futur de Catalunya i la seva relació amb la resta del món.

Recuperació del patrimoni

Essent fidel a un dels eixos temàtics de Cervera 2019, el mateix divendres 29, el campanar de la plaça Major de Cervera acollirà la recuperació dels tocs de campanes a les 3 de la tarda. Aquesta acció, que es repetirà els divendres 5 i 12 d’abril, intenta recuperar i publicar aquest patrimoni material i immaterial a través de la recerca. Els tocs han estat preservats per l’Associació Cultural de Campaners de Cervera.

Tret de sortida a ‘Diàlegs’

El dissabte 30 de març, a les 9 de la nit, s’inaugura l’exposició Sakura - Una mirada d’aquí a l’Orient inspirada en l’ametller, la primera de les activitats de ‘Diàlegs’. Aquest cicle està basat en accions artístiques de descoberta patrimonial. En aquesta mostra, que tindrà lloc a la Capella de l’Incendi, l’artista i fotògraf cerverí Sebastià Caus reivindica la importància del paisatge de proximitat. Caus estableix un diàleg entre els ametllers i el paisatge com a elements que formen part del patrimoni natural de la Segarra. Per fer-lo possible, utilitza imatges de gran format, recursos audiovisuals, obres amb volum i sensacions olfactives.

A partir d’aquests elements, Caus estableix un diàleg entre els ametllers i el paisatge, entre la seva floració i la seva infantesa, entre els nostres ametllers i els cirerers japonesos, que es tradueix en intervencions artístiques al carrer Major, a la Capella de la Mare de Déu de l'Incendi i un camp d'ametllers.

‘Tastet’ d’aules de sons

Compartir experiències i crear vincles amb el món i la cultura popular. Aquest és l’objectiu del Tastet, una trobada d’escoles de música tradicional que tindrà lloc el dissabte 30 de març a diversos espais de la capital de la Segarra. Durant el matí, es duran a terme tallers i al migdia un dinar popular, després del qual els participants mostraran el resultat del qual han estat treballant, amb una cercavila de músics per la població i amb l’estrena d’una peça o ball, que s’afegirà com a patrimoni per Cervera.