Rosa Mari Carulla i Sancho Ayala, campions dels 10K a la XII edició de la Volta a l’Estany d’Ivars d’Urgell

Aquest diumenge s’ha donat per finalitzada la XII edició de la Volta a l’Estany d’Ivars d’Urgell, amb les dues modalitats que adoptava en la cursa, i la caminada popular de 7 quilòmetres.

A les 10 h es va donar la sortida a les dues curses des del Passeig Felip Rodés. L’arribada es va efectuar en el mateix punt que la sortida. En la cursa de 10 quilòmetres es va repetir el recorregut de les edicions anteriors: cursa mixta amb un 40 % asfalt, i un 60 % de terra. Per altra banda, en la cursa de 7 quilòmetres el recorregut fou un 60 % asfalt, i un 40 % terra. El recorregut per la cursa en cadira de rodes va ser tot sobre asfalt, i l'inici va coincidir amb les altres proves. Es va recórrer el mateix trajecte que la cursa de 10 quilòmetres fins a l'encreuament amb la carretera cap a Vallverd, on es va girar i es va realitzar pel mateix recorregut. El tret de sortida va ser 10 minuts més tard.

Els participants de cadira de rodes van sortir a la mateixa hora que els participants de la caminada de 7 quilòmetres. A les 12 h es va tancar la meta per a totes les modalitats i es va prosseguir a l’entrega de premis i la celebració de l’èxit en la cursa.

En la cursa de 10 quilòmetres, en l’apartat masculí es va proclamar campió Sancho Ayala (FONDISTES SOLSONES) amb un temps total de 33.34, seguit de Jordi Trepat (TAXI LINYOLA RUNNERS TEAM) amb un temps de 34.03 i en el tercer lloc Arnau Dones (AA XAFATOLLS) amb un temps total de 35.03. En l’apartat femení Rosa Mari Carulla (ALTAN WEAR) es va proclamar campiona amb un temps total de 38.34, seguida d'Aurea Arce amb 42.47 i d’Estefania Comin (CE TRAIL TARRACO) en tercer lloc amb un temps de 43.49.

En la cursa de 7 quilòmetres, en l’apartat masculí es va proclamar campió Fran Carillo (AA XAFATOLLS) amb un temps total de 25.05, seguit d’Eudald Carreras (TR RUNNING ESPORTS PARRA) amb 25.23 i de l’independent Josep Gardenyes amb 25.27. En l’apartat femení la campiona Sonia Sans (AA XAFATOLLS) es va imposar amb un temps de 29.24, seguida de Mari Sanfeliu (AA XAFATOLLS) amb 30.27 i de la independent Marta Bosch amb 31.38.

Durant les curses es van seguir els protocols de seguretat que l’organització havia garantit per tots els participants. Cada participant es feia responsable de la normativa vigent del reglament. L’ús de la mascareta era obligatori en totes les zones, excepte durant la cursa i la sortida es va fer en grups de màxim 6 persones i mantenint la distància de seguretat.