La 143a Fira de Sant Josep de Mollerussa tanca portes amb un balanç positiu de negoci

La 143a Fira de Sant Josep de Mollerussa va tancar portes diumenge amb un balanç positiu de negoci. El 80% dels 280 expositors participants van posar de manifest la seva intenció de tornar a la propera edició del certamen mentre que el 60% d’aquests van afirmar haver cobert les expectatives que s’havien fixat i d’aquests, un 10% van dir que les havien superat. L’alcalde, Marc Solsona, va valorar de forma positiva aquestes xifres “pel que suposen a nivell de fidelització dels expositors, un dels objectius marcats per l’ens firal”. 

En relació amb el Saló de l’Automòbil, les perspectives de negoci també foren bones i des de l’organització segons va dir el director de Fira de Mollerussa, Poldo Segarra, “confiem mantenir o, fins i tot, superar les bones xifres de l’any passat, edició que va tancar amb 242 cotxes venuts per un import superior als 5,2 milions d’euros”. Així mateix, en referencia al Saló del Tractor des de Fira de Mollerussa es treballarà perquè recuperi el caràcter anual.

Pel que fa al nombre d’assistents, la 143 Fira de Sant  Josep va rebre la visita d’unes 140.000 persones, xifra inferior a la de l’edició passat a causa de la pluja, que va estar present en el certamen la majoria dels dies. Per la seva part, les jornades tècniques van comptar amb més de 1.200 professionals inscrits. S’ha de destacar que 4 de les 12 jornades tècniques organitzades comptaven amb una part demostrativa.

L’encarregat de cloure el certamen el diumenge 22 de març fou el conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, el qual va definir la Fira de Sant Josep com un “diamant” del món rural.

 

Artur Mas elogia la capacitat d’empenta de Mollerussa

En el marc de la inauguració de la 143a Fira de Sant Josep el dijous 19 de març, el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, va elogiar l’organització del certamen per “la capacitat d’iniciativa, la creativitat i l’empenta”. Concretament, va destacar la facilitat del certamen “d’adaptar-se a circumstàncies noves i d’anar-se transformant” com mostra el canvi d’una fira on només s’exhibeixen productes a una fira on hi ha demostració, “un concepte més actiu i que posa en contacte a la gent”. El president va assegurar que “les actituds de Mollerussa davant la Fira de Sant Josep, aposta clara i empenta, són les que necessita actualment Catalunya” i, per aquest motiu, va assenyalar que “la capital del Pla d’Urgell és un model a seguir”. “Després d’uns anys durs que han deixat ferides molt fondes, que costen de curar, necessitem aquesta empenta nova que servirà per guarir les cicatrius”, va assenyalar.

En el seu parlament, el cap de l’Executiu també es va referir a l’evolució del món agrari a Catalunya ja que “en els darrers anys el país ha perdut sòl agrari i, en canvi, ha guanyat molta massa forestal, que ha passat de representar el 42% al 60% del territori”. Segons Mas, “un país del segle XXI ha d’intentar tenir més i millor rebost”. Per això va defensar l’avantprojecte de llei sobre l’ús de sòls agraris que el Govern ha aprovat recentmnent.

En referència al món agrari, també va subratllar “el gran esforç” que farà la Generalitat amb el Pla de Desenvolupament Rural (PDR) dels propers set anys, “destinant-hi més diners que no a l’anterior pla, per tal de suplir les mancances del govern central en aquest terreny”.

 

Reñé reivindica la tasca de les comarques

En el marc de la Fira de Sant Josep es va celebrar el Dia de la Comarca en el qual la ciutat homenatja a la resta de municipis del Pla d’Urgell.

L’acte fou presidit pel president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, el qual va reivindicar la figura de l’administració local i la comarcal com a “model d’èxit” per gestionar des de la proximitat el dia a dia del ciutadà. Reñé també va defensar els consells comarcals no només per la seua capacitat de gestió sinó també pel seu paper polític i de defensa de la identitat de cada territori. Així mateix, també va indicar que ara més que mai “s’ha d’estar a prop de la gent” i per això va voler posar en relleu la feina que fan diàriament els alcaldes i els regidors, als quals va qualificar com a “veritables servidors de la comunitat”.

Per la seva part, l’alcalde de Mollerussa i amfitrió de l’acte, Marc Solsona, es va referir a la “fortalesa i potencialitat” de la comarca del Pla d’Urgell que, en un entorn de crisi, ha sabut treballar de manera conjunta mancomunant serveis com per exemple els serves tècnics o la recollida de la brossa.