El No Surrender Festival es trasllada a Mollerussa

Text: Redacció / Foto: Javi Martín

El No Surrender, festival d’homenatge a Bruce Springsteen, traslladarà la seva quarta edició a Mollerussa després d’haver-se celebrat durant tres anys a Vilanova de Bellpuig segons va avançar l’ACN. Els promotors del festival van explicar que “en l’edició de l’any passat es van registrar unes elevades temperatures que van posar en risc la salut de les persones i Vilanova de Bellpuig no compta amb les instal·lacions necessàries per garantir la seguretat dels participants”.

Una de les novetats de la quarta edició del No Surrender Festival, que se celebrarà els dies 26 i 27 de juny al parc de la Serra, serà que la gravació de la cançó es farà a la nit per evitar les hores de més calor. El tema del Boss que s'interpretarà el 27 de juny serà Dancing in the Dark, una peça que ha estat escollida pel director artístic del certamen, Antoni Tolmos, i que permetrà introduir nous instruments com violins i violes. La versió escollida és la del concert que va oferir Springsteen i la seva banda a Barcelona l'any 2002.

L’organització espera que amb el canvi d’ubicació, la quarta edició del No Surrender Festival sigui la més multitudinària i s’aconsegueixi superar els 1.200 músics interpretant a la vegada una cançó de Bruce Springsteen.

Des de l’Ajuntament de Mollerussa, l’alcalde, Marc Solsona, va destacar que “es tracta d’una decisió dels promotors del festival” i va afegir que “no podíem permetre que un festival d’aquestes característiques es deixes de fer a la comarca”.

Per la seva part, l’Ajuntament de Vilanova de Bellpuig va emetre un comunicat lamentant que el No Surrender deixi el municipi. El consistori discrepa amb els arguments que han donat els promotors del festival, i explica que aquests van demanar “duplicar la subvenció fins a un total de 30.000 euros. Davant d’això, l’actual grup de govern va manifestar la voluntat de participar-hi com a col·laborador, incrementant en un 47% els 15.000 euros de la subvenció dels anys 2018 i 2019 fins a arribar als 22.000 euros”. Des de l’Ajuntament de Vilanova de Bellpuig també s’havia plantejat a l’organització que tots els veïns del poble poguessin gaudir d’entrada gratuïta per accedir al festival així com també incrementar la presència del nom i la imatge del municipi en tot el material publicitari i un compromís de mantenir la seu del festival en els proper quatre anys.