El conseller Vila anuncia la cessió de l'estació de tren de la Pobla de Segur a l'Ajuntament per fer-hi una oficina de turisme

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha anunciat el dimecres 25 de febrer la cessió per part de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) de l’estació de tren de la Pobla de Segur a l’Ajuntament per tal que es pugui convertir en un punt d’informació turística. Aquesta és la primera actuació del pla de dinamització d’estacions en desús que duu a terme el Departament de Territori i Sostenibilitat amb l’objectiu de contribuir a la dinamització econòmica del territori.

El conseller ha explicat que ja s’estan fent tots els tràmits perquè aquest edifici sigui de l’Ajuntament aquest estiu. Això inclou la desafectació ferroviària de l’edifici i la propera signatura del conveni de cessió. A més, per facilitar la seva rehabilitació i posterior obertura al públic, FGC atorgarà una subvenció de 30.000 euros al consistori. En aquest sentit, la voluntat de l’Ajuntament de la Pobla de Segur és la de rehabilitar l’edifici a través d’un pla d’ocupació i obrir-lo l’any vinent com a oficina d’informació turística i per a altres usos d’impuls turístic, econòmic i social del municipi.

 

L’edifici de l’estació vella

L’estació de la Pobla de Segur és propietat d’FGC des de 2005. L'estació es troba a la línia Lleida - la Pobla de Segur per on circulen trens regionals i el Tren dels Llacs. Aquesta estació terminal, situada a les afores del poble, es va inaugurar el 13 de novembre del 1951, moment des del qual va estar operativa. Amb la constitució del Consorci Urbanístic La Pobla, l’any 1993, la via va quedar físicament tallada abans d’arribar a l’edifici i aleshores va quedar fora de servei. En el moment en què FGC es va fer càrrec de la gestió de la línia, l’únic que albergava a efectes d’explotació era el Gabinet de Circulació de l’estació. Actualment, el Gabinet es troba fora de l’edifici i per tant ja no s’hi desenvolupa cap funció vinculada amb l’explotació de la línia.