Opinió

'Ola k ase?, de Teresa Miserachs

Ho sé, segurament molts esperàveu que avui parlés de la Diada, a veure què deia, si m’havia aixecat positiva i deia que havia estat un èxit o si en canvi ho veia més negativament i pujava al carro dels que diuen que la Diada va ser un fracàs; però no, no en tinc ganes de parlar ni de la Diada, ni del procés, ni de la sentència... prefereixo parlar de sexe, que veig que us agrada més i a tots ens convé distreure’ns. Tot i que ben mirat tot l’assumpte anterior té un punt que ratlla el masoquisme més pur.

Doncs bé, feta la introducció corresponent, avui us diré que molts de vosaltres que teniu una vida sexual trita i avorrida i que podria millorar, potser us convindria tornar a agafar els llibres d’ortografia i gramàtica perquè es veu que l'ortografia afecta a la nostra vida sexual. Sí, sí tal com sona, i no és tant estrany si tenim en compte que actualment moltes parelles s’han format a través d’internet i les xarxes socials, i allò que abans deien “amor a primera vista” ara es veu que podria ser “amor a primera ortografia”. Sembla que una web de contactes d’Estats Units, concretament la “Zoosk” ha afirmat que un estudi realitzat entre els seus usuaris, el do de l’escriptura és un factor que pot encendre o apagar completament el “sex-appeal” de l’altra persona. I ho admeto, jo sense que es tracti d’una web de cites, quan veig alguna publicació amb faltes, per molt bo que sigui el contingut sovint no l’acabo de llegir.

Doncs segons aquest estudi, començar amb un “Ola k ase?” aquest “Ola” inicial pot afectar molt més del que ens pensem a la nostra vida sexual. Tal com sona,  perquè diu que el 40% dels homes es negarien a mantenir relacions sexuals si detectessin un error ortogràfic (permeteu-me que em qüestioni aquest estudi). En canvi les dones es veu que som més exigents en aquest aspecte, ja que un 65% passaria del tema si el pretendent escrivís amb mala ortografia ( permeteu-me que em torni a qüestionar aquest estudi).

I la cosa es posa encara més seriosa, sempre segons aquest estudi, a l’hora de tenir una cita més formal amb algú que no sàpiga escriure. Segons una app anomenada “Match”, un 75% dels homes i un 88% de les dones no tirarien endavant una cita per conèixer algú que ja no els atregui a través de l’escriptura. Perdoneu però ara mateix no puc parar de riure, com si a tots plegats els importés més la forma que el fons, o els americans ens volen fer creure que si reben un missatge que diu “ke ase luego?” i hi veuen possibilitats miraran si està ben escrit i es posaran exquisits, que a Amèrica no ho sé, però aquí, si la vida sexual ve determinada per l'ortografia, us puc ben assegurar sense necessitat de fer cap estudi, que la vida sexual de la gran majoria deixa molt que desitjar. És clar que escriure bé tampoc és garantia de follar bé, perquè bon en tot tampoc pot ser.

I ja per anar acabant, es veu que hi ha paraules poc atractives que rebaixen en un percentatge molt alt les possibilitats que la cosa acabi bé, i que un “OMG” farà baixar un 25% les possibilitats de continuar la xerrada, i un “YOLO” o un “LOL” pot fer-les baixar fins i tot un 45%. Així que ja ho sabeu, si voleu que la cosa vagi a més, “Sexting” sí però amb comes i accents, si us plau.

Per cert, el “Sexting” és la unió de les paraules angleses “sex” i “texting”, i fa referència a continguts de caràcter sexual compartits mitjançant el mòbil i el solen practicar els joves habitualment després de l’acte sexual. Els més grans, estan tots enfeinats buscant sinònims de follar i mirant com ho han d’accentuar. Apa doncs, a llegir s’ha dit, que la vida sexual no sé si millorarà però una mica de cultura cap mal no ens farà.