Propostes per gaudir de Balaguer durant aquesta Setmana Santa

Balaguer ofereix diverses propostes d’oci per aquesta Setmana Santa, tant pels ciutadans que es queden a casa com per aquells que estan de visita o de pas per la ciutat.

El Centre d’Interpretació de l’Or del Segre ha dissenyat una activitat per fomentar la ‘Recerca d’or en família’, consistent en una visita guiada i un taller de recerca d'or a l'espai dels safareigs. Va adreçada a tot tipus de públic i sobretot als que vulguin convertir-se durant una estona en autèntics buscadors d'or del Segre. Els visitants no només viuran una experiència única i irrepetible, sinó que s'enduran a casa les palletes d'or que trobin durant el taller. Les visites-taller es fan del dimarts 31 de març al diumenge 5 d'abril a les 11, 12 i 13 hores i a les 17, 18 i 19 hores. Divendres 3 i diumenge 5 només al matí. La durada és d'1 hora aproximadament i el preu 2 euros per persona i gratuït pels menors de 6 anys. No cal reserva prèvia, només presentar-se una estona abans per treure l'entrada.

L’oficina de turisme organitza el divendres 3 d’abril una visita guiada per la ciutat. La ruta sortirà a les 11 del matí de l’església de Santa Maria. A banda d’aquesta visita guiada, les persones que vulguin conèixer la ciutat disposen de plànols i documentació a través de www.balaguer.cat o a l’oficina de turisme. Una de les darreres novetats és la nova ruta per les muralles de la ciutat, que inclou les d’època andalusina i la gòtica. La muralla gòtica romandrà oberta de les 11 a les 14 hores.

També el Divendres Sant a la nit (22 hores) sortirà de l’església de Sant Josep la processó del Sant Enterrament, que seguirà pels carrers Miracle, Portalet, creuarà el Pont Nou per continuar per l’avinguda Pere III, girarà a l’esquerrà pel Pont Vell, carrer del Pont, Sant Jaume, d’Avall, plaça Mercadal i finalitzarà al carrer Miracle. Per aquest acte, l’Associació Cultural Nostre Pare Jesús i Maria Santíssima dels Dolors ha restaurat els passos del Sant Sepulcre i la Mare de Déu dels Dolors.

D’altra banda, el Museu de la Noguera acull l’exposició temporal Aqua. Domini i Mites, una reflexió sobre la gestió i visió de l’aigua a la conca mediterrània. A banda, disposa d’un important fons arqueològic, artístic i etnogràfic que es pot veure parcialment en l’exposició temporal que repassa la història de la ciutat, des de la medina àrab a la capital del Comtat d’Urgell.