La Paeria de Balaguer presentarà a la ciutadania l’esborrany del Pla Estratègic de Cultura

La Paeria de Balaguer presentarà a la ciutadania el Pla Estratègic de Cultura (PEC) el pròxim 2 de desembre. La presentació del PEC es farà a la sala d'actes de la casa de la Paeria a les 8 del vespre.

Tindrà lloc després de les darreres sessions de treball de la setmana passada amb l'equip de govern i els grups de l'oposició, unes sessions en les quals tothom hi va poder dir la seva i fer les aportacions que van creure oportunes. Tot i això, un cop es presenti a la ciutadania, s'establirà un nou període per fer esmenes si així algú ho creu convenient. Ho ha explicat a Ràdio Balaguer el paer de Cultura, Arnau Torrente, que diu el PEC es troba ja a la recta final i que l'objectiu és portar-lo a aprovació en el ple del mes de gener.

Fins ara, segons li ha comunicat l'empresa que elabora el Pla al mateix paer de Cultura, hi ha hagut una bona predisposició i acollida per part de l'oposició perquè el PEC "pugui tirar endavant i es pugui implementar".

El PEC vol ser un pla de ciutat per fixar i executar les actuacions en l’àmbit cultural durant els propers 8, 10 anys i que es pugui desenvolupar més enllà dels mateixos mandats de legislatura.

En aquest sentit estableix quatre línies estratègiques a seguir per al desenvolupament de l'acció cultural local: una d'elles és la de construir i desenvolupar un model de governança participativa. Amb relació a aquesta línia, el paer de Cultura, Arnau Torrente, ha assenyalat que una de les mesures que s'estableix és la  redefinició de l'IMPIC: "ha de passar a ser un organisme amb més participació de la ciutadania i que aquesta tingui més pes a l'hora de prendre decisions".

La redifinició de l'IMPIC és una de les 12 propostes que contempla el PEC dins d'aquestes quatre línies estratègiques per a les quals també marca un calendari d'actuació i els passos a seguir per posar-les en marxa.

Una altra de les línies que s'estableix és "potenciar i incloure els creadors locals en el dia a dia cultural de la ciutat i una altra fer un pas endavant amb propostes de caràcter contemporani", segons també comenta Arnau Torrente.

La quarta línia estratègica és la de reduir les desigualtats i barreres d'accés i contribució a la cultura per tal d'augmentar, d'una banda, el reconeixement i la legitimitat social de l'acció cultural i, de l'altra, la cohesió de la comunitat territorial.