Tremosa denuncia un “incompliment sistemàtic” de l’Estat espanyol a l’hora d’invertir en infraestructures de Lleida com l'N-240

Text: Redacció / Foto: Junts

El conseller d'Empresa i Coneixement i cap de llista de Junts a Lleida, l’Alt Pirineu i Aran per a les eleccions del 14 de febrer, Ramon Tremosa, ha denunciat aquest divendres els “incompliments sistemàtics” de l’Estat espanyol amb la plana i el Pirineu de Lleida pel que fa a les seves infraestructures. Ho ha fet a peu de l’N-240 a l’alçada de les Borges Blanques per reclamar-ne el desdoblament, acompanyat dels candidats i candidates Cristina Casol, Jordi Fàbrega i Anna Feliu; de l’alcalde de la capital garriguenca, Enric Mir; del coordinador de Junts a la vegueria de les Terres de Lleida, Eloi Bergós; del director dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement a Lleida, Ramon Alturo, i del president del Consell Comarcal de les Garrigues i alcalde de la Floresta, Jaume Setó.

Tremosa ha denunciat el fet que el Govern espanyol “no només pressuposta molt poc a Catalunya, sinó que el poc que pressuposta s’executa en una petita part”. El cap de llista de Junts s’ha referit així a l’N-240 com “una carretera amb una altíssima densitat de trànsit, de més de 10.000 vehicles diaris entre els quals hi ha un gran percentatge de camions i que, malauradament, concentra molta sinistralitat” i n’ha demanat el desdoblament. També s’ha referit a l’N-260, especialment en el tram entre Sort i el Pont de Suert, i a la situació que es viu a l’N-230 a l’espera de l’execució total de l’A-14.

Per al cap de llista de Junts, les infraestructures de transports no són l’únic incompliment de l’Estat espanyol amb el territori de Lleida, l’Alt Pirineu i Aran, i, en aquest sentit, Tremosa també ha remarcat la necessitat de posar solució a la problemàtica dels microtalls de subministrament energètic, que cada vegada s’estenen més pel territori de Ponent i el Pirineu, a la lentitud amb què s’han de desplaçar els usuaris que fan servir la línia de ferrocarril Lleida-Manresa-Barcelona, i a les beques universitàries que, a parer seu, haurien d’estar gestionades des del Govern de la Generalitat.

Totes aquestes històriques reivindicacions expliquen per a Tremosa “per què Catalunya es troba en la situació que es troba des del punt de vista polític, amb un moviment independentista que en 10 anys ha passat de 200.000 a més de 2 milions de vots. La raó la tenim en l’incompliment de l’Estat espanyol de manera sistemàtica i més enllà del color polític del govern de torn en les inversions públiques a Catalunya i a Lleida”, ha dit Tremosa.