Ordeig a Lleida: “Si guanya Junts pel Sí, Mas seguirà desmantellant l’educació pública sota la coartada de la independència”

El candidat del PSC per les comarques de Lleida, Pirineu i Aran al Parlament de Catalunya, Òscar Ordeig, ha afirmat avui que “si guanya Junts pel Sí, Artur Mas seguirà desmantellant l’educació pública de casa nostra sota la coartada de la independència”. Ordeig, que ha explicat les propostes socialistes en educació al mercat del Camps d’Esports de Lleida, ha destacat que “la ideologia dominat de Junts pel Sí és la de la dreta, que té com objectiu que tant en sanitat com en educació, en serveis bàsics, fer que la gent es busqui la vida, que busquin escoles privades i sanitat privada, en detriment del servei públic” i ha afegit que “Artur Mas i Convergència han utilitzat l’estelada per desmantellar el nostre sistema educatiu; volen construir un nou país, però amb una educació pública desmantellada i cada dia que passa amb menys serveis i menys pressupost”. “Si no són capaços d’administrar una educació mínima i essencial a Catalunya en aquests moment, és impossible que puguin fer-ho en un nou país; el que ens fa verdaderament lliures és l’accés a l’educació i el coneixement”, ha dit.

En aquest sentit, el candidat socialista ha apuntat que “nosaltres ens comprometem a recuperar la partida pressupostària en educació de 2010”. Així mateix, ha explicat: “reivindiquem que es recuperin les ajudes per a les llars d’infants, la seva retirada és intolerable, immoral i un càstig a les famílies, que prou difícil ho tenen per conciliar la vida familiar i laboral”. Ordeig ha apuntat que “hem de tornar a impulsar la recuperació de les beques – menjador i el transport per a pobles agregats que no tenen escola, i que a les comarques de Lleida, Pirineu i Aran són molts”. 

Òscar Ordeig ha criticat també que “hem vist com augmentaven les taxes universitàries un 60%. En definitiva, no hi ha ni un element positiu en educació en els anys de govern de Mas”. 

Finalment, Ordeig ha explicat que “a Lleida també ens preocupa com millorem la Formació Professional, per això ens hem reunit amb diferents professionals per analitzar com adaptar la nova llei de la FP, molt pensada per l’àrea metropolitana, però que cal fer flexible i adaptable a casa nostra, amb el teixit empresarial que tenim aquí”. En aquest sentit, ha dit, “es parla molt per la formació dual però a l’hora de la veritat no s’hi posen recursos; nosaltres apostem per la FP vinculada a les pràctiques a empreses que al nostre territori es vinculin als principals sectors productius com són l’agroalimentari, la mecànica i l’electrònica i fer-ho en consens amb les nostres empreses i instituts, per aconseguir una formació professional ambiciosa”.