Es constitueix el Procicat territorial del Segrià per estrènyer el treball en comú en la lluita contra la Covid-19

Text: Redacció / Foto: Generalitat

Les institucions lleidatanes i diverses entitats de caràcter social han constituït avui el Procicat territorial del Segrià, que serà l’òrgan en el sí del qual farà de manera conjunta un seguiment permanent de l’evolució de la Covid-19 a la comarca mentre els nivells d’afectació de la pandèmia així ho requereixin.

El Procicat del Segrià està presidit pel delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré. Per part de la Generalitat hi participen els departaments de Salut (inclosos el SEM i Salut Pública), Presidència, Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Treball, Afers Socials i Famílies, i Interior (Mossos d’Esquadra, Bombers i Protecció Civil). També en formen part la Paeria de Lleida, la Diputació de Lleida i el Consell Comarcal del Segrià. Finalment inclou entitats socials, com ara la Creu Roja de Lleida. Val a dir, però, que a aquesta  composició de l’ens s’hi podran afegir puntualment altres departaments de la Generalitat i altres entitats en el cas que la situació del moment ho faci aconsellable.

El Procicat territorial del Segrià es reunirà telemàticament cada matí a primera hora per tal que cadascun dels participants pugui posar a sobre de la taula les accions que està duent a terme, les necessitats detectades en els seus respectius àmbits d’intervenció i les propostes d’actuació per a mirar de resoldre-les.

Farré ha explicat que, per tal que resultin àgils i operatives, les reunions diàries tindran una durada aproximada de mitja hora, a no ser que hi hagi situacions determinades que requereixin estendre-les. També ha detallat que la pauta de treball inclourà l’exposició inicial per part de Salut, el SEM i Protecció Civil, d’un resum actualitzat de l’evolució de la Covid-19 al Segrià, dels aspectes més problemàtics i de les possibles accions per a reconduir-los. Aquesta exposició inicial serà completada per les aportacions que puguin afegir la resta d’integrants, per tal d’obtenir una perspectiva integral de l’afectació del coronavirus i poder ajustar millor la coordinació de les decisions a prendre, l’establiment de prioritats d’actuació i l’activació dels recursos. En aquest sentit, Farré ha afirmat que el funcionament del Procicat territorial del Segrià serà molt similar al del Procicat d’abast nacional, amb el qual mantindrà un contacte permanent.

Un dels temes que s’ha tractat en el transcurs de la sessió de constitució del Procicat territorial del Segrià ha estat la preocupació existent a la comarca envers l’impacte negatiu que pot tenir el seu tancament perimetral sobre l’activitat econòmica.