Benestar Social i Família dotarà enguany Lleida amb 12,1 milions per finançar serveis socials

El Departament de Benestar Social i Família dotarà enguany les comarques de Lleida i de l’Alt Pirineu i Aran amb 12,1 milions d’euros per tal de finançar serveis socials bàsics i especialitzats, lluitar contra la pobresa i impulsar programes de reforç de la cohesió social i de promoció de la igualtat. Aquests dos darrers dies el director dels Serveis Territorials del Departament a Lleida, Josep Maria Forné, ha signat l’actualització de l’Acord marc de col·laboració entre Generalitat i els consells comarcals de les Garrigues, la Noguera, el Pla d’Urgell, la Segarra, el Segrià, l’Urgell, l’Alta Ribagorça, Pallars Jussà i Pallars Sobirà. Al llarg d’aquesta setmana també es signaran els acords amb els consells comarcals del Solsonès i l’Alt Urgell, així com el Conselh Generau d’Aran i l’Ajuntament de Lleida.

A tota Catalunya, el Departament destinarà més de 187 milions d’euros als ens locals per tal de finançar serveis socials bàsics i especialitzats, la lluita contra la pobresa i el foment de la cohesió social i la igualtat.

Segons ha explicat el director territorial, “amb l’aportació de més de 12,1 milions d’euros a l’administració local, el Departament de Benestar Social i Família consolida els serveis que ja es finançaven l’any anterior i torna a reforçar les mesures relacionades amb la lluita contra la pobresa, especialment de les famílies amb infants i adolescents”. “En aquest sentit es torna a garantir l’obertura dels centres oberts per a infants i adolescents a l’estiu, segons la detecció de necessitats i demanda de cada territori, així com la priorització de l’aportació que el Departament destina a contribuir a les despeses de les ajudes d’urgència social”, ha dit Forné.

D’altra banda, també s’incrementa la dotació global dels programes d’acollida i integració de persones estrangeres immigrades pel desplegament reglamentari de la Llei d’acollida que es va aprovar a finals de l’any passat i que regula, entre d’altres, els serveis de primera acollida i els programes d’acollida especialitzada.

El contracte programa permet la coordinació i la cooperació interadministrativa amb els ens locals en tots els àmbits competencials del Departament de Benestar Social i Família.  “El contracte programa garanteix i reforça la resposta conjunta de la Generalitat i del món local davant les situacions provocades per l’actual crisi econòmica, que afecta a moltes persones sense recursos suficients per cobrir les necessitats bàsiques, especialment famílies amb menors”, ha dit Forné.