Articles filtrats per data: Dimecres, 16 Gener 2008
Mercat Tradicional dels Tres Tombs. El públic podrà passejar pel mercat tradicional, a la plaça del Carme, centre neuràlgic de la festa. Parades de productes d’alimentació, naturals i artesans conviuran en el mateix espai amb les demostracions en directe d’un bufador de vidre o un adober de pells. Pel matí, els menuts podran fer un tomb dalt d’uns ruquets. A la tarda, els artesans obriran els seus tallers de manualitats als infants i, a partir de les 5, s’oferirà una exhibició de l’esport tradicional basc de tala de troncs, de la mà de l’aizkolari Ernesto Bihurri.
Publicat a Tàrrega
La Generalitat de Catalunya i el Museu Comarcal de l’Urgell-Tàrrega van signar el passat 9 de gener un conveni de col·laboració que fixa un sistema de treball en xarxa per a la recerca i difusió del patrimoni etnològic català. A banda del museu targarí, el document també fou rubricat per unes altres nou entitats culturals catalanes, entre les quals figuren l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu i el Museu Comarcal de Cervera. Aquesta investigació conjunta es canalitzarà a través de l’Observatori per a la Recerca Etnològica de Catalunya, depenent del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. (+)
Publicat a Tàrrega
Antoni Serés i Roger Costa, dos investigadors targarins especialitzats en cultura popular, han coescrit amb uns altres cinc autors el volum El gran llibre dels sants (Ara Llibres), el qual recull la vida, el mite i els costums populars lligats a 34 sants amb especial devoció als Països Catalans. Serés i Costa van apropar els continguts del llibre als seus paisans, en un concorregut acte que se celebrà el passat 11 de gener a la Biblioteca Central Comarcal de Tàrrega. Amb el subtítol de Els nostres sants com no els havíem vist mai, l’obra desvela aspectes inèdits o poc coneguts dels protagonistes de la nostra hagiografia.
Publicat a Tàrrega