Opinió
Analític Lleida
Galeries
COMARQUES DE PONENT
AGENDA
El proper dia 20 d’abril de 2024, i en el marc dels actes de la setmana cultural de Sant Jordi, tindrà lloc el 3r Concurs de pintura ràpida Grup d’Art4 - Ciutat de Balaguer.   Durant tot el matí, els artistes realitzaran les seves obres de temàtica lliure i un jurat atorgarà els diferents premis.

3r Concurs de pintura ràpida Balaguer

Balaguer
d’abr.
20
Torna a Guissona la Setmana de Sant Jordi i ho fa amb un munt de propostes culturals de proximitat. Durant aquella setmana a Guissona hi trobarem presentacions de llibres, tallers artístics, sessions de contes i música, propostes de proximitat per sortir al carrer i gaudir de la cultura.

Sant Jordi 2024 a Guissona

Guissona
d’abr.
20
El PLA. Festival de Cine Rural de Juneda anuncia la seva primera edició per la primavera de 2024, on s'oferiran projeccions, col·loquis i altres activitats, brindant així un espai de reivindicació, divulgació i celebració d'aquell cinema que està en diàleg amb l'entorn rural.

El PLA. Festival de Cine Rural de Juneda

Juneda
d’abr.
26
El pròxim dissabte 27 abril tindrà lloc la II edició Trail Tros Guimerà. Els participants tindran l'opció de córrer la cursa popular d'11 km o la Trail Tros de 22 km. Les inscripcions estaran obertes fins al 25 d'abril.

Trail Tros de Guimerà

Guimerà
d’abr.
27
Fira Q se celebra un any més a Balaguer, amb diverses propostes per a la promoció dels productes i serveis de territori. La Fira tindrà lloc els dies 27 i 28 d’abril al pavelló d’Inpacsa de Balaguer, amb un horari d’obertura ininterromput de deu del matí a nou del vespre.

Fira Q 2024 de Balaguer

Balaguer
d’abr.
27
Vila-sana ja ho té tot a punt per a la celebració, aquest 28 d’abril i per 31ª vegada consecutiva, de la missa dedicada a la Mare de Déu de la Cabeza.

Missa a la Mare de Déu de la Cabeza

Vila-sana
d’abr.
28
Aneu preparant la vestimenta de color blanc i reserveu la data del diumenge 28 d'abril per admirar els vehicles clàssics, a comprar al mercat d'artesania, a observar les maquetes de modelisme al llac, a pilotar els cotxes crawler, a passejar en carruatge, a mirar, llegir i explicar contes, a veure la reacció dels infants a les pallassades de Lo Biel, a ballar amb les gitanes i al ritme del swing dels músics en viu... Tasteu els vins del celler i quedeu-vos a dinar a l'Aplec de Primavera del Castell del Remei!

Aplec de Primavera 2024 del Castell del Remei

Penelles
d’abr.
28
Una proposta cultural adreçada a tots els públics, amb obres que inclouen tan espectacles infantils, per a públic familiar, com per adults i tan de companyies consolidades com d’amateurs. També dins d’aquets cicle és programa una obra fora del Teatre Armengol per potenciar el Teatre de carrer.

Cicle de Teatre de Primavera 2024 de Bellpuig

Bellpuig
d’abr.
28
OPINIÓ DEL DIRECTOR
Els centres educatius han d’aplicar mesures més ràpidament i abordar la situació dels alumnes vulnerables, especialment aquells que arriben durant el curs, aquesta població sovint s’escolaritza en col·legis d’elevada complexitat.