Articles filtrats per data: Dilluns, 29 Agost 2016

Tàrrega ha celebrat amb èxit un tast de tomàquets als horts urbans impulsats per les regidories d’Acció Social i Medi Ambient. L’activitat, convocada el passat dissabte, aplegà els usuaris de les parcel·les per a degustar fins a 22 varietats diferents de tomàquet i intercanviar així coneixements d’horticultura. Els participants, acompanyats de les seves famílies, van tenir ocasió de puntuar en gust i textura els fruits, conreats tots als Horts Socials i Familiars de la capital de l’Urgell. “Fomentem l’alimentació saludable i la pràctica de l’horticultura ecològica com alternativa de lleure”, ha manifestat la regidora d’Acció Social, Noèlia Soto. Per la seva part, el regidor de Medi Ambient, Josep Castelló, ha posat de relleu la plena ocupació dels horts, adjudicades les 25 parcel·les disponibles. Els horts urbans de Tàrrega generen també excedents, conreats voluntàriament en una parcel·la comunitària, que són donats al Magatzem d’Aliments Solidaris, fet que reforça el caràcter social de la iniciativa. La finca dels horts ocupa una superfície total de 2.600 m2 i disposa de reg per degoteig, magatzem d’eines, hivernacle i compost entre altres serveis. Es tracta de la quarta temporada dels horts urbans de Tàrrega, que s’allargarà fins al novembre. 

 

Publicat a Tàrrega

L'Escola Oficial d’Idiomes (EOI) de Tàrrega obrirà aquest dijous 1 de setembre el període de preinscripció per al nou curs 2016-2017. Les sol·licituds es poden tramitar on-line fins al 5 de setembre a través del web www.eoitarrega.com. En el mateix aplicatiu de preinscripció s’assessorarà sobre les opcions a escollir segons els coneixements acreditats. El sorteig de l’assignació de places es durà a terme el 16 de setembre. L’EOI de Tàrrega, que ha assolit enguany el certificat de qualitat ISO 9001, manté les 450 places entre llengua anglesa i francesa (nivells bàsic, intermedi, avançat i C1). Paral·lelament, el centre targarí forma part del Pla d’Impuls de l’Anglès que promou el Departament d’Ensenyament, incloent unes altres 60 places destinades a professorat de primària i secundària. L’equipament desenvolupa la seva activitat acadèmica en mòduls situats a l’avinguda de l’Onze de setembre, zona que acull diversos serveis educatius. L'EOI és un centre públic d'ensenyament d'idiomes moderns, amb certificacions reconegudes, sota la gestió del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Publicat a Tàrrega

Tàrrega desenvolupa aquest estiu les obres de construcció d’un nou vial lateral de circulació en el tram de l’Avinguda de Barcelona comprès entre la Plaça de Riambau i la Rambla del Canalet. Es tracta d’un segment de 150 metres lineals que millorarà la connexió viària a la zona de serveis situada a l’est de la ciutat. Els treballs es duen a terme coincidint amb la implantació de nous negocis en aquest sector, en concret una benzinera i un taller de pneumàtics. El projecte també suposa la culminació de l’ordenació urbana de la zona, pendent des del traspàs de titularitat de l’antiga N-II. 

 

Acció urbanística dels titulars de les finques contigües

En total s’estan urbanitzant 3.408 m2 de via pública, despesa que sufraguen els titulars de les finques contigües. Aquest nou vial de servei tindrà 14,5 metres d’amplada amb carril de circulació de vehicles, una vorera i una illeta. La intervenció també inclou la dotació d’enllumenat públic, xarxa d’aigües, sanejament i altres serveis. És preveu que el nou vial entri en funcionament a finals del proper setembre. L’obra es materialitza en un sector d’elevat volum de trànsit ja que l’Avinguda de Barcelona constitueix una de les portes d’entrada a la ciutat i un dels principals pols comercials de la ciutat. 

 

L’Ajuntament adjudica la remodelació de la Rambla del Canalet

També per afavorir la mobilitat a la zona, el nou vial enllaçarà en perpendicular cap a la Rambla del Canalet. En aquest punt, la Regidoria d’Urbanisme remodelarà un tram de 976 m2 fins arribar al Carrer dels Bombers. La Rambla del Canalet també inclourà un espai de passeig damunt el vas de reg de la comunitat del Canalet, el qual quedarà  cobert sota una superfície de sauló. Precisament, el consistori ha adjudicat aquesta setmana les obres, les quals s’iniciaran abans de la tardor. El pressupost ascendeix a 109.615 euros, que es finançaran a través d’una subvenció de la Diputació de Lleida.

Publicat a Tàrrega