Pla http://comarquesdeponent.com Sat, 20 Jan 2018 21:40:33 +0100 Joomla! - Open Source Content Management ca-es La biblioteca de Vilanova de Bellpuig estrena un cicle d'activitats familiars http://comarquesdeponent.com/pla/altres-poblacions-del-pla-d-urgell/item/14753-la-biblioteca-de-vilanova-de-bellpuig-estrena-un-cicle-d-activitats-familiars http://comarquesdeponent.com/pla/altres-poblacions-del-pla-d-urgell/item/14753-la-biblioteca-de-vilanova-de-bellpuig-estrena-un-cicle-d-activitats-familiars Ple de públic en la primera proposta.

La biblioteca de Vilanova de Bellpuig ha iniciat un cicle d’activitats familiars. La iniciativa ha vingut motivada per un grup de pares que creien que era convenient utilitzar aquest espai públic durant els mesos d'hivern i activar la biblioteca del poble. Aquest cicle es realitzarà quinzenalment i una vintena de pares voluntaris es repartiran les activitats de conta contes, manualitats i jocs de taula. El nou cicle ja compta amb uns 65 nens inscrits.

En els últims anys Vilanova de Bellpuig ha tingut un increment notori de la població infantil. Fins l'2008 hi ha quintes de 5 a 7 nens mentre que aquests últims 10 anys les quintes han passat a ser de 10 a 15 nens, fins hi tot algunes superen la quinzena. Aquest increment de nens ha fet que l'escola que era una ZER, des del 2013 ha passat a ser escola independent (actualment té 105 alumnes). L'any passat es van acabar les obres d'ampliació de la llar d'infants municipal.

]]>
redaccio@comarquesdeponent.com (Comarques) Altres poblacions del Pla d'Urgell Fri, 19 Jan 2018 09:35:13 +0100
ERC demana un ple extraordinari del Consell Comarcal del Pla d’Urgell per debatre la futura ubicació del nou institut http://comarquesdeponent.com/pla/mollerussa/item/14751-erc-demana-un-ple-extraordinari-del-consell-comarcal-del-pla-d-urgell-per-debatre-la-futura-ubicació-del-nou-institut http://comarquesdeponent.com/pla/mollerussa/item/14751-erc-demana-un-ple-extraordinari-del-consell-comarcal-del-pla-d-urgell-per-debatre-la-futura-ubicació-del-nou-institut

El grup d'ERC al Consell Comarcal del Pla d’Urgell ha demanat la convocatòria d’un plenari extraordinari d’aquest ens, en un termini màxim de 15 dies, en el qual es debati sobre la construcció d’un nou centre educatiu de secundaria a la comarca tal i com van anunciar el passat 9 de gener, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i el director dels Serveis Territorials d’Educació, Miquel Àngel Cullerés.

El portaveu republicà i alcalde de Torregrossa, Josep Maria Puig, considera aquesta sol·licitud totalment justificada donada "la preocupació i la desinformació que ha provocat l’anunci de construcció i ubicació a Mollerussa del quart institut d’ensenyament secundari al Pla d’Urgell, sense que s’hagi debatut ni consultat amb alcaldes i consellers de la comarca, ni amb les AMPES, ni amb les direccions dels centres afectats entre altres òrgans de la comunitat educativa, fet que ha provocat incertesa en la població i que no permeten esperar el debat a la celebració del proper ple ordinari".

En la sol·licitud presentada pels republicans, emparada per la Llei municipal i de Règim Local de Catalunya, el grup d’ERC considera que la realització d’aquest plenari seria una molt bona oportunitat perquè el mateix director dels Serveis Territorials d’Educació pogués comparèixer i explicar les motivacions que han derivat en l’anunci de la decisió de construcció d’aquest nou institut en el marc del màxim òrgan representatiu comarcal i també en el Consell d’Alcaldes del Pla d’Urgell.

De la mateixa manera, la formació republicana també ha manifestat, de manera expressa, la seva negativa a que els punts que proposen siguin incorporats en l’ordre del dia de cap ple ordinari ni cap altre d’extraordinari amb més assumptes, per tant demana a la presidència comarcal que aquests punts siguin tractats de manera específica en un ple diferenciat, d’acord amb la legislació esmentada, i proposa com a data per a la realització d’aquesta sessió plenària el proper dilluns 29 de gener.

 

 

 

 

]]>
redaccio@comarquesdeponent.com (Comarques) Mollerussa Thu, 18 Jan 2018 18:17:29 +0100
El Palau d'Anglesola celebrarà la 3a Cursa de Sant Blai el diumenge 28 de gener, que espera 500 atletes http://comarquesdeponent.com/pla/altres-poblacions-del-pla-d-urgell/item/14744-el-palau-d-anglesola-celebrarà-la-3a-cursa-de-sant-blai-el-diumenge-28-de-gener,-que-espera-500-atletes http://comarquesdeponent.com/pla/altres-poblacions-del-pla-d-urgell/item/14744-el-palau-d-anglesola-celebrarà-la-3a-cursa-de-sant-blai-el-diumenge-28-de-gener,-que-espera-500-atletes Els participantes podran escollir entre dos distàncies: 5 i 10 km.

L’Ajuntament del Palau d’Anglesola i el Club Esportiu Palau d’Anglesola han organitzat pel diumenge 28 de gener la tercera edició de la Cursa de Sant Blai, una cita atlètica que compta amb el suport de la Diputació de Lleida, que avui n’ha acollit la presentació.

L’acte ha comptat amb la participació del vicepresident quart de la Diputació, Jordi Latorre; l’alcaldessa del Palau d’Anglesola, Montserrat Messeguer, i el regidor d’Esports, Baptista Pou.

En la seva intervenció, Latorre s’ha referit al lema de la prova: ‘La Cursa de Sant Blai, la més plana i ràpida que has fet mai!’, i ha expressat el suport de la Diputació a iniciatives com la d’aquesta cita atlètica, que fan “una aposta ferma per la salut, per l’esport, pel territori i també per la solidaritat”.  

En aquest sentit, Pou ha explicat que l’organització destinarà una part de les inscripcions a #Stargardt Go!, un projecte per a la investigació clínica en malalties degeneratives de la retina. Ha precisat, a més, que es retrà un petit reconeixement a Joan Salvador Robert, un atleta habitual de la Lliga Ponent Eurosomni que pertany precisament al club #Stargardt Go! i que, després de més de mig any sense poder córrer degut a un problema de visió, reapareixerà a la Cursa de Sant Blai, on correrà acompanyat d’una altra atleta, Neus Gili.

Tornant a les característiques de la cursa, cal dir que serà puntuable per a la Lliga Ponent Eurosomni en les seves dos distàncies, els 10 i els 5 quilòmetres, que es desenvoluparan sobre un recorregut que es mourà per carrers i camins del Palau d’Anglesola, sobre un circuit que serà en un 90% d'asfalt i en un 10% de camí de terra.

Tal com ha explicat l'alcaldessa, les previsions dels organitzadors són aplegar 500 participants, una xifra que demostra el constant creixement d’una prova que va nàixer en el marc de la Festa Major del Palau d’Anglesola.

La sortida es donarà a les 10 del matí des de davant del pavelló municipal, que és on s’ubicarà tot l’operatiu de l’organització i on també hi haurà dutxes, guarda-roba i vestidors. Hi haurà un avituallament líquid aproximadament a mitja cursa i a l'arribada. També hi haurà pàrquing, servei de bar i guarderia. Tots els participants de la cursa rebran un regal commemoratiu consistent en una samarreta tècnica de màniga llarga de la marca Tuga i una cinta per als 200 primers inscrits, a més d’esmorzar i el dret a participar en diferents sortejos.

Podeu trobar més informació sobre la Cursa de Sant Blai a: https://sites.google.com/site/cursadesantblai/.

]]>
redaccio@comarquesdeponent.com (Comarques) Altres poblacions del Pla d'Urgell Wed, 17 Jan 2018 18:55:11 +0100
Mollerussa dobla el pressupost de la programació estable del Teatre L'Amistat http://comarquesdeponent.com/pla/mollerussa/item/14731-mollerussa-dobla-el-pressupost-de-la-programació-estable-del-teatre-l-amistat http://comarquesdeponent.com/pla/mollerussa/item/14731-mollerussa-dobla-el-pressupost-de-la-programació-estable-del-teatre-l-amistat Presentació de la nova temporada.

El Teatre L’Amistat de Mollerussa aixecarà el teló de la nova temporada el proper 27 gener amb El cirerar, un clàssic d’Anton Txèhov que porta a escena la Companyia Agropecuària. La programació, que també dona espai a peces de companyies locals com Teatre de Butxaca i la seva obra Desgana (24 de març) o la nova producció de la Colla dels 50 i + Amb H d’història (2,3, i 4 de març), tindrà també com a protagonista destacada la música que vindrà de la mà de dos pianistes lleidatans com són David Pradas i la seva proposta Umbilical en homenatge a la maternitat (4 de febrer) i Antoni Tolmos, qui presentarà el seu nou treball discogràfic Energy (24 de febrer).

La presentació de la nova temporada, que inclou 7 espectacles,  ha anat a càrrec del regidor de Cultura, Joan Ramon Domingo, i el tècnic de l’àrea, Àlex Culleré, els quals han explicat que de cara al 2018 s’ha doblat el pressupost que es destina a la programació estable, fet que permetrà en el darrer semestre de l’any establir polítiques de fidelització de públic així com també millorar la qualitat dels espectacles que s’ofereixen.

El teatre basat en la hipnosi amb Hipnoadictos por el mundo, del hipnotista professional Jori Ruiz (17 de febrer,) i l’humor de Meugenio, amb l’espectacle Reubicant al geni (18 de març), són les dues altres propostes que configuren la programació.

Les entrades ja són a la venda a través de Ticketmaster i es podran adquirir també a taquilla a partir del 25 de gener i  la setmana de la representació de dijous a divendres de 6 a 8 del vespre i dues abans de començar cada espectacle. 

 

La Xarxa programa 4 obres destinades al públic familiar

La programació de La Xarxa completarà la temporada estable de teatre amb 4 obres variades i de qualitat, la primera de les quals ja va tenir lloc diumenge passat. Les tres que segueixen són Més que màgia, del Mag Stigman (28 de gener); Universari, de Marcel Gros (11 de febrer); i Contes de gel, de Teia Moner (25 de febrer).  El preu general de l’entrada és de 5 euros tot i que els socis de La Xarxa tenen un descompte d’1 euro.

 

Canvi d’horari al Cicle Gaudí

D’altra banda, es reanuda el Cicle Gaudí, el circuit estable de cinema català, que s’ofereix cada darrer dissabte de mes al Centre Cultural i que, com a novetat canvia d’hora i es farà a les 8 del vespre. Les pel·lícules programades són Tierra firme (27 de gener), La llamada (24 de febrer) i La pell freda (31 de març).

]]>
redaccio@comarquesdeponent.com (Comarques) Mollerussa Tue, 16 Jan 2018 13:44:05 +0100
Mollerussa Comercial xifra en més de 16.000 les vendes fetes durant la campanya de Nadal http://comarquesdeponent.com/pla/mollerussa/item/14728-mollerussa-comercial-xifra-en-més-de-16-000-les-vendes-fetes-durant-la-campanya-de-nadal http://comarquesdeponent.com/pla/mollerussa/item/14728-mollerussa-comercial-xifra-en-més-de-16-000-les-vendes-fetes-durant-la-campanya-de-nadal Sorteig dels 5 premis de 100 molleuros.

L’Ajuntament de Mollerussa ha estat l’escenari i el regidor de Cultura, Joan Ramon Domingo, la mà innocent del sorteig que s’ha fet aquest matí per escollir els guanyadors dels 5 premis de 100 molleuros (moneda també oficial dels associats a Mollerussa Comercial) entre les més de 18.000 butlletes recollides a través de la campanya que ha fet l’entitat durant les festes de Nadal. Les afortunades són: Teresa Sans de Bell-lloc d'Urgell, Ceci Domingo de Bellpuig, Maite Mercader d'Ivars d'Urgell, Ester Guillem de Sant Martí de Maldà i Aurora Pedrós de Vallverd d'Urgell.

El seu president, Àlex Català, ha fet una valoració molt positiva de la campanya, que va començar el dia 15 de desembre i es va donar per acabada per Reis, ja que ha donat com a resultat més de 16.000 transaccions entre els 150 establiments associats a l’entitat.

Català ha explicat que com a resultat de l’estratègia comercial que es va activar en aquesta ocasió, amb el repartiment des dels establiments implicats de butlletes que amagaven diferents premis, s’han repartit in situ més de 500 entrades a l’Aventura de Nadal i 50 premis de 25 molleuros. Així mateix, la veïna de Mollerussa, Mercè Castelar, va rascar la butlleta que la convertia en beneficiària del premi de 1.000 euros que havia de gastar en un sol dia, el 4 de gener, en 5 establiments diferents de la ciutat. Tot i amb això, no s’ha aconseguit repartir la butlleta que amagava el premi del viatge a Lapònia, que també era un dels atractius que s’oferien, ja que no s’han repartit el total de 20.000 butlletes que s’havien editat, segons ha explicat Català, que ha dit que de cara a properes campanyes es mirarà de variar l’estratègia perquè tots els premis quedin repartits.

 

 

 

]]>
redaccio@comarquesdeponent.com (Comarques) Mollerussa Tue, 16 Jan 2018 13:07:57 +0100
Nou forfet turístic per ‘vendre’ els museus de Mollerussa i l’estany d’Ivars http://comarquesdeponent.com/pla/mollerussa/item/14727-nou-forfet-turístic-per-‘vendre-els-museus-de-mollerussa-i-l-estany-d-ivars http://comarquesdeponent.com/pla/mollerussa/item/14727-nou-forfet-turístic-per-‘vendre-els-museus-de-mollerussa-i-l-estany-d-ivars Entrarà en funcionament abans de la Fira de Sant Josep.

L’aigua que va omplir els canals d’Urgell i va potenciar el naixement de la indústria paperera a la capital del Pla d’Urgell és el fil conductor d'una nova proposta turística que han presentat aquest matí a l’Ajuntament de Mollerussa, la regidoria de Turisme, Imma Casanella, i el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Joan Trull. Es tracta d’un forfet que inclou les visites guiades al Museu de Vestits de Paper, a l’Espai Cultural dels Canals d’Urgell i a l’Estany d’Ivars i Vila-sana amb l’objectiu d’ampliar els visitants a aquests tres espais que conjuguen cultura, història i natura, segons ha explicat Casanella. Per la seva part, Trull ha destacat que “es busca que el públic interessat en alguna de les tres propostes pugui aprofitar l’avantatge del forfet i a un preu reduït pugui ampliar el coneixement del potencial turístic de la comarca”. D’aquesta manera, es pot aprofitar les sinèrgies per atraure més visitants al Pla d’Urgell, ha afegit.

El forfet, que es preveu que entri en funcionament abans de la Fira de Sant Josep, tindrà dues modalitats: una primera que, al preu de 5 euros, ofereix la visita guiada al Museu de Vestits de Paper i l’Espai Cultural dels Canals d’Urgell, i, una segona que per 7 euros inclou també, a banda dels dos espais museístics, la visita guiada a l’Estany d’Ivars i Vila-sana. El fet que es tracti d’espais públics permet oferir un descompte de prop del 30% en el preu de les entrades, element que afegeix atractiu a la nova proposta turística, segons ha indicat Casanella.

L’adquisició d’aquests forfets es pot fer a qualsevol dels espais que entren en el paquet turístic, tant presencialment com a través de correu electrònic o telèfon per fer les reserves dels dies de visita. Un cop s’adquireixi l’abonament, hi haurà sis mesos de marge per tal de poder gastar al complet l’oferta que inclou. Pel que fa a la presentació, també s’ha previst una abonament-regal que es lliura dins d’una caixeta de cartró. 

]]>
redaccio@comarquesdeponent.com (Comarques) Mollerussa Tue, 16 Jan 2018 12:23:36 +0100
ERC del Pla d'Urgell critica la proposta construcció d'un nou institut a Mollerussa perquè s'ha fet "de forma unilateral" i 'd'esquena" a la comarca http://comarquesdeponent.com/pla/mollerussa/item/14723-erc-del-pla-d-urgell-critica-la-proposta-de-construcció-d-un-nou-institut-a-la-comarca-perquè-s-ha-fet-de-forma-unilateral-entre-ensenyament-i-l-ajuntament-de-mollerussa http://comarquesdeponent.com/pla/mollerussa/item/14723-erc-del-pla-d-urgell-critica-la-proposta-de-construcció-d-un-nou-institut-a-la-comarca-perquè-s-ha-fet-de-forma-unilateral-entre-ensenyament-i-l-ajuntament-de-mollerussa Alcaldes i membres del Consell d'ERC al Pla.

Alcaldes d'ERC a municipis del Pla d'Urgell, com el de Bell-lloc, Carles Palau; Bellvís, Joan Talarn; Linyola, Àlex Mases, i la regidora de Torregrossa, Maribel Zamora, així com membres del grup republicà al Consell Comarcal han fet públic avui un comunicat en el que critiquen la proposta de construcció d'un nou institut a Mollerussa, ja que consideren que s'ha fet "d'esquena" a la comarca i "de forma unilateral entre el Departament d'Ensenyament i l'Ajuntament de Mollerussa.

 

COMUNICAT

Per una planificació equitativa de la xarxa educativa a la comarca del Pla d’Urgell 

Ja fa temps, força temps, que els responsables del Departament d’Ensenyament eren conscients que, d’acord amb el creixement demogràfic, caldria ampliar les línies d’educació secundària a la nostra comarca. És davant d’aquesta necessitat que, finalment, de pressa i corrents i forçant ressorts urbanístics, el passat 9 de gener, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i el director dels Serveis Territorials d’Educació, Miquel Àngel Cullerés, presentaven a l’Ajuntament la construcció d’un nou institut a la capital del Pla.

Des de la Federació Comarcal d’Esquerra Republicana de Catalunya al Pla d’Urgell creiem necessari fer-vos arribar les consideracions següents:

En primer lloc, la incorporació d’un nou institut a la xarxa educativa de la comarca significa un canvi de paradigma importantíssim pel que fa a la distribució d’alumnes, als seus trasllats, a les metodologies educatives... que incumbeix a tota la comunitat educativa (pares, directors i professorat) i, encara més, a les dinàmiques de cada un dels nostres pobles (els alcaldes). Una decisió com aquesta, com a mínim, caldria “comentar-la” amb tots els interlocutors i no fer-la d’esquena a la comarca i de forma unilateral entre el Departament d’Ensenyament i l’Ajuntament de Mollerussa. De fet, es va comunicar, sense dret a rèplica, a les AMPES i centres implicats poc abans de fer-ho públic, i no es va convocar ni al mateix Consell Escolar Municipal de la capital. 

Per un altre costat, els criteris per prendre una decisió com aquesta s’han de fonamentar  sempre en els interessos de l’alumnat i del territori, mai s’ha de fer d’acord a criteris d’oportunitat política. I en aquest cas, els interessos polítics són els que han prevalgut. I ho afirmem per dues raons: la improvisació a l’hora de triar la ubicació i la situació política en què es fa. Ens expliquem.

Mollerussa ha de liderar la nostra comarca, és el paper que li pertoca i que sap fer amb orgull, un paper que des d’Esquerra Republicana de Catalunya continuarem esperonant com hem fet fins ara, tanmateix no s’ha de confondre lideratge amb cobdícia. Ser líder també és saber actuar amb generositat i entendre que, a més d’un cap, el Pla necessita un cos, un cos que el conformen els 15 pobles restants, que també podien haver estat considerats com a ubicació del nou centre, tenint en compte criteris com per exemple evitar el màxim de desplaçaments (la seguretat dels infants)  i la vida que genera al seu entorn un equipament d’aquesta importància que pot ajudar a dinamitzar qualsevol dels nostres pobles. De fet, a les comarques veïnes, totes elles sense excepció, tenen un sistema descentralitzat d’instituts de secundària, no són tots a la capital. Mollerussa ja compta amb quatre instituts (La Serra, El Terres de Ponent, La Salle i Mollerussa). Centralitzar de forma avara, no fa comarca, més aviat l’allunya.

A més, l’elecció de la ubicació en uns terrenys que encara no són propietat de l’Ajuntament de Mollerussa i, més encara, uns terrenys que actualment no tenen qualificació per aquest ús fan pensar en una decisió sobtada i no prevista que comportarà fer requalificacions urbanístiques de pressa i corrents. La improvisació mai no es bona, i més quan hi havia altres possibles ubicacions que no han estat van considerades tot i que tenir millors condicions, fins i tot amb la possibilitat de compartir aules ja construïdes en lloc dels barracons amb què inevitablement caldrà inaugurar el nou centre.

Finalment, la situació del Govern de la Generalitat sens dubte no és la més apropiada per decidir unilateralment la implantació d’un nou institut al Pla. Amb la màxima institució del país intervinguda, amb la consellera d’Educació absent. Qui l’ha pres aquesta decisió? La Ministra de Educación y Cultura? No hauria estat més lògic esperar el nou govern i un responsable a la conselleria? Un Institut aprofitant el 155? Tot plegat fa malpensar, i molt. 

Des d’Esquerra Republicana de Catalunya al Pla d’Urgell creiem que una decisió que afecta a tota la comarca no es pot es pot decidir unilateralment entre el Departament i un sol alcalde i, sobretot, que es faci sense el consens de la comunitat educativa i d’esquena a la comarca. 

Cal evitar el regat curt i no deixar-se portar pels beneficis polítics i partidistes, i fins i tot superar els lícits interessos de cada poble. Estem parlant d’EDUCACIÓ i aquest és un tema prou important per fer un debat obert sobre el model de comarca amb tots els actors, sense oblidar ningú: comunitats educatives, alcaldes, Consell Comarcal... Ens juguem el futur dels nostres fills, ens juguem el futur de la comarca.

 

 

 

]]>
redaccio@comarquesdeponent.com (Comarques) Mollerussa Mon, 15 Jan 2018 19:25:00 +0100
Comencen les Activitats de Dinàmica Educativa del Pla d’Urgell http://comarquesdeponent.com/pla/mollerussa/item/14689-comencen-les-activitats-de-dinàmica-educativa-del-pla-d-urgell http://comarquesdeponent.com/pla/mollerussa/item/14689-comencen-les-activitats-de-dinàmica-educativa-del-pla-d-urgell Un moment de la representació d'aquest matí.

Les Activitats de Dinàmica Educativa del Pla d’Urgell han començat aquest matí amb la representació de La camisa de l’home feliç de la companyia Zum-Zum al Teatre de l’Amistat de Mollerussa. Uns 560 alumnes de 16 centres educatius han gaudit d’aquest espectacle que els convidava a plantejar-se preguntes sobre la felicitat. Per primera vegada l’obra s’ha adreçat a alumnes de cicle superior de primària, a diferència de les edicions anteriors on només s’oferia representacions per als més petits.

El president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Joan Trull, ha donat la benvinguda als infants i ha destacat que aquestes activitats han de servir per a conèixer millor i de primera mà el territori i adquirir coneixements en diferents aspectes culturals.

El programa d’activitats de dinàmica educativa està organitzat pel Consell Comarcal del Pla d’Urgell i el Centre de Recursos Pedagògics i ofereix a les escoles un ventall molt ampli d’activitats complementàries al currículum escolar. Aquesta 21a edició presenta 29 activitats per a tots els nivells de 26 escoles del Pla d'Urgell, des d’infantil fins a batxillerat, en diferents àmbits com la música, anglès, medi ambient, tecnologia, ciència, història, art etc.

Una de les principals novetats és la Maleta Pedagògica per la Prevenció de Residus, pensada per a conscienciar els alumnes sobre el consum responsable i el problema del malbaratament. L’activitat està organitzada pel Servei de Medi Ambient del Consell Comarcal i es dirigeix principalment a alumnes de primària d’entre 6 i 11 anys.

Una altra activitat que es presenta aquest any és un taller de Complements de Paper per aprendre a treballar el paper i cosir complements de moda. D’aquesta manera es donarà un valor afegit a les escoles que visitin el Museu de Vestits de Paper.

Les activitats seguiran durant els mesos de febrer i març amb teatre per infants i teatre en anglès. 

]]>
redaccio@comarquesdeponent.com (Comarques) Mollerussa Wed, 10 Jan 2018 18:12:16 +0100
Més de 10.000 persones gaudeixen per festes de l’Aventura de Nadal a Mollerussa http://comarquesdeponent.com/pla/mollerussa/item/14687-més-de-10-000-persones-gaudeixen-per-festes-de-l-aventura-de-nadal-a-mollerussa http://comarquesdeponent.com/pla/mollerussa/item/14687-més-de-10-000-persones-gaudeixen-per-festes-de-l-aventura-de-nadal-a-mollerussa Un dels espectacles.

Un total de 10.223 persones han gaudit enguany de la 28 edició de l’Aventura de Nadal, que ha tingut lloc del 26 de al 4 de gener al Pavelló Firal de Mollerussa i que ha comptat amb una trentena d’activitats diferents. La xifra de visitants suposa un increment del 15% respecte a l’any passat que ha comportat també un increment del 6% pel que fa a les entrades venudes, que han estat de 5.171.

Un dels objectiu d’enguany ha estat potenciar la qualitat dels espectacles i tallers oferts com a complement a la quinzena d’atraccions mecàniques i inflables que albergava el parc. En aquest sentit, els espectacles i tallers s’han concentrar a la zona a l’entrada al Pavelló Pla d’Urgell. Entre aquests espectacles, destaca el de la inauguració del dia 26 a càrrec del grup lleidatà El Sidral i la seva proposta itinerant, Heliko.

Pel que fa als tallers, a banda de l’estrena del de cuina amb temàtica nadalenca i el de xanques, també es va oferir un taller de maquillatge de cares amb Sac Espectacles i un altre d’espelmes. També es va repetir el taller de construcció de titelles a partir de roba reciclada de l’ONG Humana amb l’objectiu de conscienciar als més petits sobre la importància del reciclatge i apropar-los a la realitat de les comunitats més desfavorides.

Quant a les atraccions mecàniques, el parc ha comptat amb una quinzena d’activitats diferents entre inflables, llits elàstics, autos de xoc, i altres. Així mateix, també hi ha hagut un espai per a les manualitats, a càrrec de l’entitat Colònies Sant Jaume, que també s’han fet càrrec del Racó dels Petit pensat per a infants de fins a 4 anys,  i per a Ràdio Ponent, que un any més ha estat present a l’Aventura de Nadal.

Per coordinar tot el funcionament del parc s’han contractat 18 joves de Mollerussa, formats amb els cursos que s’ofereixen des de l’Oficina Jove, per tal de fer de monitors amb l’objectiu de potenciar també la contractació en aquest sector de la població.

 

]]>
redaccio@comarquesdeponent.com (Comarques) Mollerussa Wed, 10 Jan 2018 09:38:23 +0100
Nova convocatòria a Mollerussa per rehabilitar edificis del Pla de Barris dotada amb 200.000 euros http://comarquesdeponent.com/pla/mollerussa/item/14685-nova-convocatòria-mollerussa-rehabilitar-edificis-del-pla-de-barris-dotada-amb-200-000-euros http://comarquesdeponent.com/pla/mollerussa/item/14685-nova-convocatòria-mollerussa-rehabilitar-edificis-del-pla-de-barris-dotada-amb-200-000-euros

L’Ajuntament de Mollerussa ha publicat ja les bases per l’atorgament de subvencions per a la rehabilitació d’immobles inclosos dins l’àmbit del Pla de Barris. La dotació d’aquesta convocatòria és de 200.000 euros i inclou les obres fetes i justificades des de l’1 de gener del 2017 fins el 31 d’agost del 2018.

La convocatòria està oberta a totes les persones propietàries o llogateres quan l’ús predominant sigui edifici d’habitatges i l’antiguitat de l’immoble superi els 15 anys, excepte si l’ajuda és per eliminar barreres arquitectòniques. La convocatòria contempla diferents conceptes i quanties segons el tipus d’obra a realitzar. Així, per fer obres de millora de les condicions d’accessibilitat i la supressió de barreres arquitectòniques, requisit en el qual no es té en compte un antiguitat mínima de l’edifici sinó les necessitats dels ocupants o l’adaptació a la normativa tècnica, la quantia màxima a subvencionar serà del 50% del preu de mercat sempre que no superi els 4.000 euros.

Pel que fa a les obres de rehabilitació d’elements comuns o cobertes també s’han previst diferents quanties en funció de si el que es fa es solucionar patologies estructurals, si s’impermeabilitza la coberta o si el que es fa és un manteniment amb la substitució d’elements en mal estat. També es preveuen ajudes per l’adequació d’instal·lacions de gas, electricitat, aigua i sanejament així com també per rehabilitar façanes ja sigui esmenant deficiències de seguretat o recuperant-les amb l’arrebossat o pintant-les.

El consistori ja va obrir a finals del 2013 una primera convocatòria en aquest sentit, que en aquella ocasió va estar dotada amb 60.000 euros i que es va acabar ampliant a 113.00 euros per donar cobertura a les sol·licituds que es van presentar.

 

]]>
redaccio@comarquesdeponent.com (Comarques) Mollerussa Tue, 09 Jan 2018 16:40:48 +0100