Articles filtrats per data: Dimarts, 05 Desembre 2017
La número 2 d'ERC a les llistes per Barcelona, ​​Marta Rovira, ha advertit aquest vespre des de Tàrrega que "si guanyen els partits constitucionalistes legitimaran la violència policial de l'1 d'octubre així com la intervenció de les finances de la Generalitat". També ha augurat que si guanyen els partits del 155 (PP, Ciutadans i PSOE) "canviaran el model d'escola catalana i el model de la seguretat pública del país". Per aquest motiu, Rovira ha demanat mobilitzar tota la ciutadania el proper 21 de desembre ja que "o guanyem o ens arrasaran". 
 

Després de recordar al número 1 d'ERC, Oriol Junqueras, Rovira ha denunciat que "en aquesta campanya electoral no juguem en igualtat de condicions ja que han eliminat al seu principal rival polític".

El míting d'ERC a Tàrrega ha omplert el pavelló del Club Natació amb més de 300 persones. Abans de Rovira, ha parlat l'alcalde d'Agramunt i número 2 d'ERC per Lleida, Bernat Solé, que ha recordat que "les eleccions del 21-D no són volgudes sinó que ens les han imposat però les veiem com una oportunitat per decidir clarament si volem una Catalunya amb el 155 o una Catalunya lliure". També han intervingut Antoni Castellà i Marta Vilalta. 

Rovira ha estat rebuda a Tàrrega amb forts crits de 'Llibertat' en referència al líder d'ERC, Oriol Junqueras, que segueix a la presó. En la seva memòria, al centre a primera fila hi havia una cadira buida amb un llaç groc.

Publicat a Tàrrega

L'AMPA de l'escola Alba de Tàrrega, que atén persones amb necessitats educatives especials d'entre 3 i 21 anys, ha editat  un calendari solidari del 2018 amb el patrocini de l'empresa Culinarium per recaptar fons que aniran destinats a les activitats de lleure de els alumnes.

El calendari solidari porta per títol 'Ens mengem el món' i els protagonistes són 40 alumnes de l'escola Alba que apareixen en 12 divertides fotografies equipats amb davantals i barrets de cuiners preparant plats amb estris que es poden adquirir a l'empresa del seu patrocinador. Les fotos han estat realitzades de forma voluntària per Virtu Díaz, aficionada a la fotografia.

Montse Vidal, representant de l'AMPA de l'escola Alba, ha explicat que "aquest és el tercer any que impulsarem aquest calendari solidari tot i que és la primera que comptem amb el patrocini d'una empresa" i ha destacat que "amb els diners recaptats l'any passat vam poder finançar part de l'oci dels alumnes i comprar un ordinador portàtil per al centre educatiu".

Des de Culinarium, la seva gerent a Tàrrega, Montse Robinat, ha destacat que aquesta col·laboració és una mostra de l'aposta de l'empresa per aconseguir un territori inclusiu i compromès. També ha apuntat que "amb aquesta bona obra pretenem donar una oportunitat a tothom".

Del calendari solidari se n'han editat un total de 500 exemplars. Cada un costa 10 euros i es poden adquirir a la Fira d'Artistes i Activitats Tradicionals de Tàrrega, que se celebrarà entre el 8 i el 10 de desembre; a la botiga de Culinarium de la capital de l'Urgell ia les botigues que l'Associació Alba té a Tàrrega.

L'escola Alba, que va començar a funcionar l'any 1975, atén actualment un total de 55 alumnes.

Publicat a Tàrrega

L’Ajuntament de Tàrrega s’ha adherit al programa ocupacional Garantia Juvenil, una iniciativa que vol reduir l’atur i incentivar la contractació laboral entre la gent jove. En aquest marc, el consistori ha contractat 5 joves d’entre 16 i 29 anys d’edat per un període de mig any en diversos departaments municipals en règim de pràctiques. Els participants són persones titulades que d’aquesta forma milloraran les seves aptituds i competències en la pràctica laboral. Els joves treballen, a jornada completa, en les àrees de turisme, igualtat, educació, comunicació i informàtica. En concretles tasques a realitzar durant aquest període seran la realització d’un pla estratègic de turisme local; la redacció d’un pla intern d’igualtat; treballs socials en educació de carrer; i reforços a les àrees d’informàtica i comunicació. L’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, ha manifestat que amb aquesta acció es potencia l’experiència laboral dels joves i alhora es contribueix a crear ocupació entre aquesta franja de població. Els beneficiaris del programa Garantia Juvenil han d’estar donats d'alta com a demandants d'ocupació i han de tenir estudis universitaris, cicles formatius de grau superior o mitjà o certificats de professionalitat.

Publicat a Tàrrega

El Gran Recapte d'Aliments ha recollit a Tàrrega entre els dies 1 i 2 de desembre un total de 18.600 quilos de productes aimentaris i articles de neteja. Llet, oli de gira-sol, llegums, sucre, farina, productes d’higiene personal i de neteja de la llar han estat els productes demanats. Les donacions s’han recollit en 10 punts: Caprabo (3 centres), Plusfresc, Lidl, Dia, Mercadona, Condis, Bonàrea i Esclat. A més, s’ha registrat una donació de Disbo (1.000 quilos) i una altra de l’Associació Agrat (100 quilos).

Com ja és habitual, el teixit associatiu de Tàrrega ha col·laborat de nou en les tasques de classificació dels productes recollits durant el Gran Recapte. Per exemple, alumnes i professors de l’Escola Pia han ajudat a fer el recompte de productes a la seu del Magatzem d’Aliments Solidaris de Tàrrega, on es dipositen totes les donacions recollides. Altres entitats que han contribuït al desenvolupament de la campanya han estat l’Agrupament Escolta, l’Associació Alba i Creu Roja a més de desenes de voluntaris a títol individual. Creu Roja també col·labora durant tot l’any en la gestió del Magatzem d’Aliments Solidaris de Tàrrega, servei de titularitat municipal.

Val a dir que el supermercat Esclat s'ha incorporat enguany en el Gran Recapte, sent precisament el punt on s’ha lliurat més volum de donacions. L’establiment, a més, signarà aviat un conveni mitjançant el qual esdevindrà punt de recollida per a donació de minves (productes amb data de caducitat propera) dos cops per setmana durant l’any. El conveni s’afegirà als que ja són vigents actualment amb Plusfresc, Caprabo i Lidl.

La iniciativa solidària del Gran Recapte a la capital de l’Urgell suma els esforços de més de 200 voluntaris als punts de recepció, transport i logística.

El Magatzem d’Aliments Solidaris de Tàrrega ha atès durant aquest any 2017 unes 130 famílies, xifra que es tradueix en 424 persones beneficiàries.

Publicat a Tàrrega

Els veïns de Claravalls, nucli agregat de Tàrrega, ja poden gaudir de servei de banda ampla d'internet després que l'Ajuntament de Tàrrega signés un contracte de subministrament amb l'empresa Lleida Wifi Networks que ascendia a 3.085 euros i durant la passada setmana s'acabés d'instal·lar la infraestructura de telecomunicacions necessària. 

Tant des del consistori com des de la junta de veïns de Claravalls van celebrar l'arribada d'aquest servei molt reivindicat pels veïns. La regidora de Turisme, Desenvolupament Rural i Pobles, Mireia Caus, va destacar que "el nostre objectiu és que els veïns dels pobles tinguin les mateixes possibilitats de connexió que els nuclis més grans" mentre que Pere Ramon Pont, portaveu dels veïns de Claravalls, va apuntar que "aquest servei permetrà cobrir les necessitats dels habitatges" i va reconèixer que a dia d'avui "Internet és una eina indispensable per a treballar i estudiar".

Des de l'empresa Lleida Wifi Networks, el seu gerent, Jorge Fernández, va explicar que "es tracta d'un sistema de tecnologia sense fils amb altes velocitats de connexió de més de 50 megues". L'empresa ofereix connexió de dades, veu i canals de televisió.

El dimecres 13 de desembre de 10 del matí a 5 de la tarda, responsables de Lleida Wifi Networks es desplaçaran a Claravalls per fer campanya entre els veïns.

 

Publicat a Tàrrega

El Consell Comarcal de l'Urgell contractarà aquest mes un total de 18 persones a través del programa 'Treball i Formació 2017' amb una ajuda del SOC que ascendeix a 262. 375 euros. A més, l'ens comarcal ha contractat aquest desembre tres joves en pràctiques d'entre 21 i 23 anys a través del programa de Garantia Juvenil.

A aquestes 18 persones se’ls oferirà una feina entre 6 mesos i un any, 15 han de tenir més de 45 anys i està a l’atur sense rebre cap prestació o amb la renda mínima PIRMI mentre que 3 són dones que han patit violència de gènere i 1 durà a terme les tasques de coordinació. Les persones contractades s'encarregaran de donar suport a tasques administratives, arxiu i brigada pels pobles de la comarca.

En un altre ordre, el dia 1 de desembre es van incorporar al Consell durant sis mesos i mitjançant el programa de Garantia Juvenil tres joves de 21 i 23 anys per fer tasques administratives, informàtiques i de serveis tècnics de Protecció Civil.

Publicat a Tàrrega

El Consell de l'Urgell treballa per poder aplicar el sistema de recollida d'escombraries porta a porta a partir de gener de 2020 a tota la comarca. El president de l'ens, Salvador Bonjoch, va explicar ahir que acaben de fer un estudi que determina que aplicar el sistema de recollida porta a porta encariria el preu entre el doble o el triple respecte a l'actual però "el futur per millorar els índexs de reciclatge passa per aquí".

Bonjoch va recordar que "en els darrers Consells d'Alcaldes hem tractat el tema i hem analitzat els diferents punts de vista de cada municipi". Per Bonjoch "caldria prendre una decisió durant el proper any i poder aplicar el sistema de recollida porta a porta entre el gener de 2019 i 2020". El president del consell de l'Urgell va proposar fer-ho de forma progressiva començant amb municipis que ja han mostrat interès pel porta a porta com són Agramunt, Belianes, Ciutadilla i Preixana o fer-ho en municipis propers entre ells alhora com podria ser el cas d'Agramunt , Puigverd i Ossó o Guimerà, Ciutadilla i Nalec.

Bonjoch va parlar d'apostar per un preu solidari ja que "a l'Urgell tenim realitats molt diverses". També va posar de manifest que el sistema de recollida d'escombraries porta a porta suposaria doblar la plantilla d'Urgell Net, societat que té delegada la recollida d'escombraries a la comarca, i invertir en nous camions.

Cal recordar que l'Ajuntament d'Agramunt va avançar fa uns dies que no descartava impulsar un sistema de recollida d'escombraries propi i l'Ajuntament de Tàrrega va anunciar que estudiava impulsar el sistema de 'reciclatge a Destí' mitjançant plantes de selecció de residus.

A l'Urgell actualment dos municipis apliquen el sistema de recollida d'escombraries porta a porta i són precisament els dos que tenen un percentatge més elevat de recollida selectiva, Verdú amb un 51,46% i Castellserà amb un 46,06%. La mitjana de la comarca de l'Urgell en reciclatge se situa en un 38% i l'objectiu és arribar al 50% en dos anys.

Publicat a Tàrrega