Dimecres, 05 Juny 2013 17:11

Els veïns de la plaça Lluís Companys de Balaguer n’avalen el projecte de remodelació

Valorar aquest article
(0 vots)

Els veïns de la plaça Lluís Companys de Balaguer avalen el projecte de remodelació de l’espai impulsat per l’Ajuntament, segons van manifestar ahir a l’alcalde, Josep Maria Roigé, després de conèixer en què consistirà i quins seran els terminis de l’obra.
Amb la voluntat d’apropar el govern municipal als ciutadans i de garantir la màxima transparència, l’alcalde, acompanyat pels regidors d’Urbanisme, Guifré Ricart, i d’Obres, Miquel Vendrell, i de l’arquitecte municipal, Montserrat Giné, va convocar ahir als veïns per explicar-los i demanar-los la seva opinió sobre el projecte de remodelació, que s’executarà a través d’un pla d’ocupació. En aquest sentit, l’alcalde va reconèixer que “tot i les dificultats econòmiques, aquesta és una obra prioritària que donarà resposta a una llarga reivindicació veïnal”. Cal recordar que a causa de la deficient execució de l’obra, cada cop que plou, l’espai central de la plaça s’inunda, la qual cosa l’inutilitza com a zona de jocs i comporta molèsties als residents.
La proposta, elaborada pels serveis tècnics municipals, pretén aprofitar la renovació dels drenatges de la plaça per modificar la distribució de l’espai central, fent que sigui “un lloc més segur, accessible i funcional”, va destacar l’alcalde. El nou plantejament passa per la creació de quatre àrees: un sorral per als infants més petits, una zona central de cautxú amb jocs infantils, un espai pels nens més grans amb una cistella de bàsquet o una taula de tennis taula i una àrea verda. Cada una d’aquestes àrees i tot l’entorn estarà delimitat per unes planxes de formigó, que al mateix temps també serviran de bancs. “Aquesta és una plaça on hi juguen molts nens, per tant cal fer compatible la diversió, la seguretat i la vigilància per part de les famílies”, va reiterar Ricart.
Per la seva banda, la cinquantena de veïns que van assistir a la reunió van aplaudir el projecte, tot i que van insistir en la necessitat de millorar l’accés de vehicles d’emergències a l’interior de la plaça, ampliar el nombre de bancs i tanques de protecció pels infants i limitar l’espai de jocs amb pilota.

Llegit 2166 vegades Darrera modificació el Dimecres, 05 Juny 2013 17:41

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar