Articles filtrats per data: Dimecres, 24 abril 2013

Tàrrega serà escenari el dissabte 4 de maig d’un conjunt d’activitats populars i festives de reivindicació sobiranista. El col·lectiu Tàrrega per la Independència commemorarà el seu primer aniversari amb l’encesa d’una estelada formada per 16.751 espelmes, una per cada habitant del municipi. Paral·lelament, al mateix indret, a la plaça de l’Hort del Barceloní, se celebrarà la segona edició de la Fira Independentista Estelània, la primera que es convoca a les terres de Lleida.
Estelània aglutinarà una cinquantena d’expositors, entitats, associacions i projectes involucrats en el moviment independentista. El públic hi trobarà llibres, artesania, productes alimentaris autòctons i marxandatge vinculat amb la reivindicació de l’Estat propi. Al mateix temps, l’Ajuntament de Tàrrega traslladarà La Bona Taula, el mercat mensual de productes agroalimentaris, a la plaça de l’Hort del Barceloní. La 2a Fira Estelània romandrà oberta de 10 del matí a 11 de la nit. Pel que fa a entitats, hi seran presents Òmnium, Catalunya Diu Prou, Ara o Mai, CADCI, Plataforma pel Dret a Decidir, Dni.cat, Miquelets (recreacions històriques),.... També hi seran molts dels autors que han publicat llibres sobre el sobiranisme català, com Jaume Clotet, David de Montserrat, Antonio Baños, Ignasi Puig, Carles Camp, Joan Cavaller, Armand Sanmamed i Vicent Partal entre altres. La primera edició d’Estelània se celebrà el passat 6 d’abril a Arenys de Munt.
Per la seva part, Tàrrega per la Independència amenitzarà l’encesa de l’estelada a partir de les 8 del vespre amb concerts a càrrec de grups i solistes de la capital de l’Urgell. Prèviament, ja des de les 6 de la tarda, s’oferiran activitats per a tota la família amb animacions infantils i demostracions de cultura popular catalana, també de la mà del teixit associatiu targarí. El tret de sortida de l’encesa el donarà Carme Forcadell, presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, qui també pronunciarà una conferència. L’estelada gegantina ocuparà una superfície de 2.000 metres quadrats i s’ha recorregut al micromecenatge per sufragar la despesa d’aquesta iniciativa.
L’Ajuntament de Tàrrega dóna suport a la convocatòria dels actes de Tàrrega per la Independència i la 2a Fira Estelània en el marc de l’Associació de Municipis per la Independència. La capital de l’Urgell fou el primer consistori de les terres de Lleida que s’adherí a l’esmentada entitat i a més forma part del front comú d’ens locals que han estat denunciats per l’Estat per no hissar la bandera espanyola en seus oficials. En aquest sentit, l’alcaldessa Rosa Maria Perelló ha avançat que si finalment l’Ajuntament es veu obligat a penjar la bandera espanyola, “ho farà per imperatiu legal”.

Publicat a Tàrrega